UFC

Joanna Jedrzejczyk spremna je za povratak u kavez, a odabrala je i protivnicu

Joanna Jedrzejczyk

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Bivša prvakinja UFC-ove slamka kategorije nedavno je uklonjena iz službenog poretka

22 mjeseca prošla su otkako smo posljednji put gledali Joannu Jedrzejczyk unutar UFC-ova kaveza. Meč protiv Weili Zhang bio je epski i vjerojatno će ga jednom uvrstiti u UFC-ovu Kuću slavnih. Međutim, Poljakinja je pretrpila veliku štetu u tom meču, izgubila je podijeljenom sudačkom odlukom i sve od tada, nije nastupala.

Bivša prvakinja slamka kategorije uklonjena je i sa službenog poretka, zbog preduge inaktivnosti. Težak meč sa Zhang i četiri poraza u posljednjih šest nastupa, vjerojatno su neki od glavnih čimbenika koji su Poljakinju natjerali na pauzu. Međutim, Joanna se nije povukla, odnosno, planira se vratiti ove godine. U razgovoru za poljski Kanal Sportowy, Joanna je otkrila više informacija.

‘‘Svi misle da ja nisam više u UFC-u. Jesam, još uvijek sam tu. Uklonili su me iz poretka jer se nisam mjesecima borila. Ali vraćam se i borit ću se u meču za iduću izazivačicu. Protivnica će vjerojatno biti Zhang Weili.‘‘, otkrila je Joanna.

Dakle, Poljakinja je uzela veliku stanku nakon meča s Kineskinjom, no Joanna se planira vratiti upravo kroz revanš protiv Zhang. Ipak, pogledamo li na poredak u slamka kategoriji, teško je reći kako taj meč nema smisla. Carla Esparza gotovo sigurno bit će sljedeća izazivačica, dok su ostale borkinje iz vrha zauzete.

‘‘Mislila sam da bi se mogla boriti protiv Carle Esparze, ali potvrđeno je da će se ona boriti za pojas. Tu je negdje i Marina Rodriguez koja će se u ožujku boriti protiv Yan Xiaonan. Onda preostaje samo Weili Zhang. Ne vidim niti jednu drugu borbu, idem po pojas.‘‘, dodala je 34-godišnja Poljakinja.

Nije Jedrzejczyk otkrila kada bi njen povratak točno mogao nastupiti, ali to će se očito dogoditi ove godine. Weili Zhang nakon pobjede nad Joannom, upisala je dva poraza od Rose Namajunas, aktualne prvakinje UFC-ove slamka kategorije. Trenutno je prvorangirana izazivačica slamka kategorije.

Linker
21. travanj 2024 07:13