UFC

Joe Rogan neće biti dio UFC 271 priredbe: Razlog izostanka ne zvuči uvjerljivo

LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 11: Joe Rogan exits the octagon following the women's flyweight fight between Miranda Maverick and Erin Blanchfield during the UFC 269 event at T-Mobile Arena on December 11, 2021 in Las Vegas, Nevada. Carmen Mandato,Image: 647506071, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Carmen Mandato/Getty images/Profimedia

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Najpoznatiji član UFC-ovog komentatorskog tima ipak je otkazao svoj nastup

Pod velikim pritiskom javnosti, proteklih nekoliko tjedana nalazi se Joe Rogan. Poznati komičar, voditelj podcasta i UFC-ov komentator, naišao je na osude zbog raznih komentara i gostiju u podcastu, koji su se doticali tema vezanih za pandemiju koronavirusa.

Rogana su brojne zvijezde, ali i znanstvenici, optužili za širenje dezinformacija i obmanu javnosti. Međutim, možda još veći broj ljudi stao je na njegovu stranu, a čini se kako i popularni servis Spotify drži njegovu stranu.

Jučer ste imali prilike pročitati kako je i Israel Adesanya javno iskazao podršku Joe Roganu. UFC-ov prvak srednje kategorije tijekom konferencije za medije uoči UFC 271 eventa, rekao je:

''Prije svega, dopustite meni da kažem nešto o ovome. Ja sam crnac i imam pravo osvrnuti se. Puno je šup**a i zmija u ovoj igri. U svijetu borilačkoh sporta sam od 2008. godine, a Joe Rogan jedan je od najboljih, najkul i najskromnijih jeb**a s kojima sam imao zadovoljstvo raditi. Razumite to i zaje** te svu buku. Znamo svi što oni žele napraviti. Ne možete kontrolirati čovjeka, on ima najveću platformu na svijetu. To je moja 'crnčuga' ('nigger') Joe Rogan. Je**š buku!''

Joe Rogan trebao se upravo danas vratiti za komentatorsko mjesto, tijekom UFC 271 eventa. Bio bi to njegov prvi nastup za komentatorskom palicom nakon što su krenuli silni javni napadi na njega. Međutim, u posljednji tren došlo je do ''iznenadne'' promjene i Rogana većeras nećemo imati prilike slušati.

Naime, TSN-ov Aaron Bronsteter otkriva kako je Rogan morao otkazati svoje prisustvo, jer mu raspored ne dopušta da večeras nastupi u ulozi komentatora. Nešto bitnije, očito je iskrsnulo, no mnogi sumnjaju u to. Veća vjerojatnost je kako je Rogan otkazao nastup u dogovoru s ESPN-om i UFC-om. Njegovo prisustvo, moglo bi određen broj gledatelja natjerati na svojevrsni bojkot, no možda je još veći problem cjelokupna pažnja koju Rogan uživa. Sve to, na neki način bi ukralo dio pažnje koji današnja UFC priredba zaslužuje prije svega zbog sjajnih mečeva koji nas čekaju.

Michael Bisping uskočit će kao kasna zamjena te će se pridružiti Jonu Aniku i Danielu Cormieru. Što se Rogana tiče, njegov povratak očekuje se 05. ožujka (treći mjesec) na UFC 272 priredbi.

Linker
02. srpanj 2024 08:46