UFC

Joe Rogan o Edwardsovom nokautu: ‘Ovo je najveći nokaut ‘high kickom‘ u povijesti ovog sporta‘

Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov komentator oduševljen je potezom kojim je Leon Edwards došao do UFC-ove titule u velteru

Nokaut Leona Edwardsa protiv Kamarua Usmana jedan je od najupečatljivijih poteza kojima je UFC svjedočio u dosadašnjem tijeku 2022. godine. Borac nadimka ‘‘Rocky‘‘ pružio je pravi ‘‘Rocky‘‘ trenutak.

Nešto manje od minute dijelilo je Edwardsa od poraza u tom meču, no onda je izvukao lijevi ‘‘high kick‘‘ gotovo iz ničega i preokrenuo je meč protiv favoriziranog prvaka. Edwards je tom pobjedom postao novim prvakom UFC-ovom velter kategorije, a nokaut je obišao svijet.

Publika u Salt Lake Cityju nije mogla vjerovati čemu svjedoči, a jednako pod dojmom bili su i UFC-ovi komentatori. Posebno impresioniran bio je Joe Rogan koji je imao samo riječi hvale za sjajni potez Edwardsa.

‘‘To je bio jedan od najspektakularnijih ‘high kick‘ nokauta u povijesti ovog sporta, ako uzmemo u obzir uloge i posljedice. Bila je to savršena tehnika. Način na koji je postavio taj ‘high kick‘, Kamaru se nagnuo u lijevu stranu, a ‘high kick‘ je bio perfektan. Ništa se ne može usporediti s ovim. Ovo je najveći nokaut ‘high kickom‘ u povijesti ovog sporta. Koliko je sumnje bilo u njega (Edwardsa), gotovo svi su ga otpisivali, uključujući i nas.‘‘, pojasnio je Rogan svoje mišljenje o Edwardsovom ‘‘high kicku‘‘, a zatim je dodao.

‘‘Bilo je kao u filmu. Otpisali smo, mislili smo da će izgubiti odlukom. Kamaru Usman je dominirao, kontrolirao je runde.‘‘, dodao je Joe.

Edwardsov ‘‘high kick‘‘ uistinu jeste savršeno izveden i to u meču za titulu. Međutim, teško je tako olako zaključiti da se radi o ‘‘najvećem nokautu u povijesti ovog sporta‘‘ možda je pomalo i pretjerana izjava, no općepoznato je kako Rogana ponese trenutak, naročito tako spektakularan kao što je bio Leonov ‘‘high kick‘‘ na UFC 278 eventu.

Linker
19. travanj 2024 05:59