UFC

John Dodson bio je iznenađen otkazom u UFC-u: ‘Tek sam potpisao novi ugovor‘

Feb 23, 2019; Prague, Czech Republic; John Dodson (red gloves) greets Petr Yan (blue gloves) during UFC Fight Night at 02 Arena.,Image: 415554541, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Dvostruki izazivač za titulu u UFC-ovoj muha kategoriji pronašao je novog poslodavca

Krajem 2012. godine John Dodson nokautirao je T.J. Dillashawa u finalu The Ultimate Fightera. Manje od dvije minute trebale su Dodsonu da nokautira sjajnog borca poput Dillashawa i puno se očekivalo od Dodsona u narednim godinama.

Devet pobjeda i sedam poraza upisao je Dodson nakon tog nastupa, a dvaput se borio za titulu prvaka. Oba puta gubio je od Demetriousa Johnsona, a tijekom svoje karijere pobijedio je brojna zvučna imena poput Pedra Munhoza, Tima Elliotta, Manvel Gamburyana itd.

U kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine Dodson je izgbuio jednoglasnom odlukom od Meraba Dvalishvilija i to je bio njegov posljednji nastup pod okriljem UFC-a. Najjača svjetska promocija odlučila mu je uručiti otkaz, iako je prije tog meča upisao pobjedu protiv Nathaniela Wooda.

Dodson je u razgovoru za MMA Junkie objasnio što se tada točno dogodilo i kako je otkaz zapravo bio poprilično veliko i neugodno iznenađenje za njega.

‘‘Upravo smo obnovili ugovor. Potpisao sam novi ugovor, a oni su mi rekli: ‘Eh, znaš što? Otpušten si‘. Ništa mi nije bilo jasno. Jedan meč i već sam gotov? ‘Wow, hvala vam puno‘. Shvatio sam da im više ne odgovaram. Ali ako bolje razmislite, oni mogu dovesti hrpu mladih boraca i sve bi ih platili novcem koji su plaćali meni.‘‘, objasnio je Dodson.

Dakle, dvostruki izazivač za titulu u muha kategoriji, dobio je otkaz gotovo pa neposredno nakon potpisivanja novog ugovora. Nakon otpuštanja iz UFC-a, Dodson je odradio dva nastupa pod okriljem XMMA organizacije. U debiju je poražen od strane Codyja Gibsona, a u četvrtom mjesecu ove godine porazio je Francisca Riveru.

Dodson je najavio kako se planira vratiti u muha kategoriju unutar koje mu je jedino Demetrious Johnson nanio poraze unutar UFC-a. Dodson je potpisao ugovor s BKFC-om i 27. kolovoza (osmi mjesec) okušat će se protiv Ryana Benoita u sunaslovnoj borbi večeri na BKFC 28 eventu.

‘‘To je sjajna prilika da podsjetim sve kako sam i dalje jedan od najopakijih udarača. Ako mogu nokautirati nekoliko ljudi, uzet će me bilo koja organizacija. ‘Bare knuckle‘ (boks bez rukavica) dat će mi priliku da nokautiram što više boraca muha kategorije i to je ono što želim učiniti.‘‘, poručio je John.

Krajem devetog mjeseca Dodson će napuniti 38 godina i upitno je koliko može na najvišoj razini. Borci niže kategorije svoj vrhunac doživljavaju osjetno ranije, no tko zna, možda Dodson dokaže da u njemu itekako ima vatre.

Linker
24. travanj 2024 09:56