UFC

Johnny Walker brzim prekidom pobijedio Paula Craiga te poručio: ‘Ovo je moja kategorija!‘

 Paul Craig vs. Johnny Walker 

 AGIF/ddp USA/Profimedia
Craig je dugo najavljivao kako će Walkera završiti udarcima, no upravo se njemu to dogodilo pred Walkerovom publikom

Noćas su ‘‘main card‘‘ na UFC 283 priredbi otvorili Johnny Walker i Paul Craig. Craig je u borbu ušao iz poraza od Volkana Oezdemira, dok je Walker slavio u nastupu prije protiv Iona Cutelabe te ga je ispratio iz UFC-a. Sada je Walker došao do nove pobjede, ovog puta pred domaćom publikom od koje je imao veliku podršku od prvog trenutka kad je krenuo prema kavezu.

Walker je zauzeo centar kaveza, a Craig je počeo kružiti oko njega iako je bio nešto rezerviraniji. Johnny je krenuo s ‘‘low kickovima‘‘ koje je Craig itekako osjetio, a poneki je i vratio. Nastavio je Walker sa svojim pritiskom, iako su obojica u prvoj polovici runde bili poprilično pasivni. Craig je u jednom trenutku pokušao ‘‘single leg‘‘ rušenje nakon što je uhvatio ‘‘kick‘‘ Walkera, a dok ga je držao, Walker je pogodio seriju odličnih udaraca koji su uzdrmali Craiga. Bilo je dovoljno njih samo nekoliko da dovrše posao u Riu de Janeiru, tako da je pobjedu odnio Walker tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Bio je ovo drugi finiš u prvoj rundi zaredom za Walkera, a prije ovog meča je ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Iona Cutelabu. No, ova pobjeda je došla pred domaćom publikom što sigurno nosi svoje čari, a Paul Craig nije uspio provesti svoj plan koji je dugo najavljivao; završiti Walkera udarcima.

Nakon pobjede je Walker poručio kako je ovo njegova kategorija, a bit će zanimljivo vidjeti s kime će ga UFC upariti u sljedećoj borbi sad kad je povezao dvije pobjede prekidom u prvoj rundi.

Linker
25. travanj 2024 09:25