K1 i Boks

Jake Paul poručio svima koji ga ne vole: ‘Naviknite se na mene, bit ću ovdje neko vrijeme‘

Jake Paul

 USA TODAY Sports/ddp USA/Profimedia
Američka YouTube zvijezda ne planira se uskoro povući iz boksa

Iako je Jake Paul postao poznatije ime na boksačkoj sceni tek protekle godine, mnogima je već ''puna kapa'' ovog YouTubera. 25-godišnjak iz Clevelanda, uspio je nokautirati renomirane MMA borce poput Tyrona Woodleyja i Bena Askrena, a konstantno proziva UFC-ove zvijezde.

Međutim, nerijetko od njega čujemo izjave u kojima navodi da bi mogao pobijediti Khabiba Nurmagomedova u MMA meču te da može parirati Canelu Alvarezu u boksu. Ipak, brojke prodanih PPV-ova u drugom meču protiv Tyrona Woodleyja (75 tisuća), odaju dojam da interes za njegovim mečevima rapidno opada.

Ne ide mu u korist niti činjenica kako je pružio poprilično nezanimljiv, odnosno dosadan meč. Istina, sjajan nokaut spasio ga je na neki način, jer radi se o trenutku koji je postao viralan na društvenim mrežama. Izuzev nastupanja, Paul se sve više bavi i promotorskim poslom. Tako je su Jake i njegova promocija naziva Most Valuable Promotions uključeni u organizaciju meča između Katie Taylor i Amande Serrano. Radi se o najvećem meču u povijesti ženskog boksa, a Paul zastupa Amandu Serrano. Dojam je kako Paul ima velike poslovne planove u ovom sportu, a to je i potvrdio u razgovoru za 5 Live Boxing.

''Definitivno vidim kako će roster Most Valuable Promotionsa dodatno rasti. Tek smo se zagrijali. Bit ću ovdje (u boksu) neko vrijeme. Ljudima je bolje da se naviknu na mene.'', rekao je Jake.

Dojam je kako se borilačka javnost uistinu donekle navikla na njega, jer sveprisutan je kad su u pitanju boksačka, ali i MMA zbivanja. Međutim, što se njegovih mečeva tiče, Paul je najavio kako neće nastupati u prvoj polovici ove godine, zato što će biti posvećen promoviranju Amande Serrano i njenog meča protiv Taylor (više o tom meču pročitajte OVDJE).

''Nema šanse da nastupim na tom cardu. Potpuno sam fokusiran na ulogu promotora Paula. Obukao sam majicu s rol ovratnikom. Tako prepoznajete promotore.'', dodao je ovaj YouTuber.

Koliko ćemo ga dugo gledati u svijetu boksa, nameće se pitanje. Trenutno je neporažen (5-0) i prepun je samopouzdanja. Međutim, pitanje je što će se dogoditi kada se susretne s adekvatnim protivnikom.

Linker
24. travanj 2024 14:01