UFC

Jon Jones dao podršku zvijezdi UFC-a: ‘Stavi sebe na prvo mjesto, donijet ćeš najbolju odluku života!‘

Jon Jones

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
I on je napravio isto prije nekoliko godina

Israel Adesanya planira uzeti dulju pauzu od MMA-a nakon što je izgubio pojas u srednjoj kategoriji od Seana Stricklanda.

Adesanya (24-3, 13-3 UFC) je među najaktivnijim borcima u organizaciji kada pogledamo posljednjih nekoliko godina s pet mečeva za naslov prvaka u proteklih 20 mjeseci. Uživao je u prilici da često bude u oktogonu, ali je osjetio da je počeo stagnirati, a to se odrazilo u njegovom velikom porazu od Stricklanda koji je izgubio pojas srednje kategorije na UFC-u 293 u rujnu.

"Prije ove borbe mislio sam: ‘Znam da sam na kraju svoje karijere, pa želim odraditi što više mogu jer znam da sam završio s ovim i da će mi nedostajati‘. 14 mjeseci i četiri borbe, nisu samo borbe, tu je i trening i sve. Imao sam ozljede u borbi s (Alexom) Pereirom, vidjeli ste to. Ne tražim nikakve isprike. Strickland me dobio jer je bio bolji borac te večeri. Dobro je radio svoj posao i imao je dobar tim iza sebe", započeo je te nastavio:

“Sada ću uzeti vremena da se brinem o sebi i jedno dulje vrijeme neću se boriti. Sigurno se neću povući jer se poznajem – neću otići na ovakav način. Ne trebam više ništa dokazivati, ali znam što mogu učiniti i promijeniti u svom životnom stilu da se moje tijelo prilagodi onome gdje trebam biti. Idem se izliječiti i dugo me nećete vidjeti kako se borim.”

Podršku Adesanyi pružio je i Jon Jones, koji se javio na društvenim mrežama:

"Hej, želim da znaš (Adesanya) da te podržavam. Odluka da se odmorim tri godine bila je najbolja u životu. Uvijek moraš staviti sebe na prvo mjesto, čuvaj svoje zdravlje. Ponosan sam na tebe", kazao je.

Hoće li takav rasplet goditi i "Last Stylebenderu", vidjet ćemo kad se vrati, ali pauza je nešto što će mu definitivno dobro doći.

Linker
15. svibanj 2024 15:50