UFC

Jon Jones neće se vratiti u JacksonWink: ‘Program nije na razini na kojoj je nekoć bio‘

Jon Jones

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih boraca u povijesti izbačen je iz dvorane zbog nedoličnog ponašanja

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije i jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, posljednjih tjedana prisiljen je trenirati u svojoj garaži. Jon Jones sredinom listopada izbačen je iz JacksonWInk dvorane. Mike Winkeljohn, jedan od glavnih trenera spomenute dvorane tokom gostovanja u MMA Houru objasnio je kako se radi o privremenom izbacivanju, a do toga je došlo zbog Jonesova incidenta koji je počinio nešto ranije.

‘‘Bones‘‘ je nakon primanja u UFC-ovu Kuću slavnih priveden zbog upotrebe fizičke sile nad svojom zaručnicom te zbog oštećenja vozila. Mike Winkeljohn odlučio je da netko treba stati na kraju Jonesovom ponašanju i da je vrijeme da on počne snositi određene posljedice.

Iako se radi o privremenom izbacivanju iz dvorane te Greg Jackson i Mike Winkeljohn nisu u potpunosti zatvorili vrata Jonu Jonesu, čini se kako nastavka suradnje neće biti. Naime, Jones se putem svog Twitter profila nešto detaljnije osvrnuo na situaciju između njega i po svemu sudeći, njegovog bivšeg tima.

‘‘Definitivno se neću vraćati, ali nastavit ću navijati za sve borce koji treniraju tamo. Vjerujem da su se moje trening metode drastično unaprijedile otkako sam promijenio okolinu. Zahvalan sam na vremenu koje sam proveo tamo, ali sve ima svoje vrijeme.‘‘, objasnio je 34-godišnji Jones.

Jedan od Jonesovih fanova uputio je komentar, odnosno savjetovao je ‘‘Bonesa‘‘ da se ne vraća u JacksonWink jer se više ne radi o relevantnoj dvorani. Jonesov navijač smatra kako je Jon nosio tu dvoranu posljednjih 10 godina.

‘‘Ne osjećam se kao da sam nosio taj tim. Puno tipova iz te dvorane rade sjajne stvari. Priznajem da program nije na razini na kojoj je nekoć bio, a tako je već neko vrijeme.‘‘, odgovorio mu je Jon Jones.

Svjestan je Jones kako će ipak morati potražiti novo utočište, odnosno dvoranu s profesionalnim borcima uz koje će se moći adekvatno pripremati za iduće nastupe.

‘‘Znam da neću moći vječno trenirati u svojoj garaži jer trebat ću više trening partnera. Prvenstveno ću trebati hrvačke partnere i kickboksače. U potrazi sam za timom koji ću moći posjetiti i doći trenirati s njima, možda odraditi nekoliko sparinga.‘‘, dodao je ‘‘Bones‘‘.

Jednog od najvećih boraca ikad, u kavezu smo posljednji put gledali u drugom mjesecu 2020. godine. Bliže se dvije godine od njegove pobjede protiv Dominicka Reyesa. Jones je napustio polutešku kategoriju i svi željno iščekuju njegov debi u kraljevskoj, teškoj kategoriji. Međutim. čini se kako smo i dalje poprilično daleko od tog trenutka.

Linker
20. travanj 2024 09:40