UFC

Jon Jones: ‘Nikad nisam udario zaručnicu, a prvi put u životu sam uistinu spreman ostaviti alkohol‘

Jon Jones
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Nakon što je izbačen iz dugogodišnjeg tima, Jon Jones otvorio je dušu na Twitteru

Dočekali smo i ono što je bilo neizbježno. Seriju "tvitova" Jona Jonesa putem kojih pokušava rasvijetlili incident koji se dogodio prošlog mjeseca u Las Vegasu. Na to ga je motivirala odluka jednog od njegovih trenera i suvlasnika dvorane, Mikea Winkeljohna, koji mu je poručio kako je nepoželjan u dvorani dok svoj život ne dovede u red. Tu se prije svega misli na konzumaciju alkohola.

Nedugo nakon što je vijest o njegovom izbacivanju iz dvorane izašla u javnost, Jones se javio putem Twittera, iznijevši svoju stranu. Iako je objavu kasnije obrisao, naravno da je ona zabilježena.

"Imao sam srcedrapajući telefonski razgovor s jednim od mojih dugogodišnjih trenera i uistinu boli izgubiti podršku nekoga koga toliko cijenite. Iskreno hvala svim ostalim trenerima koji ostaju sa mnom u borbi. Naš put se nastavlja...", napisao je Jones, očito time dajući do znanja kako će nastaviti raditi s istim trenerima (pretpostavlja se Brandonom Gibsonom i Israelom Martinezom), vjerojatno samo na drugoj lokaciji.

Nedugo nakon toga postavio je još jedan kasnije obrisani status, u kojem se prisjeća svog djetinjstva.

"Moj život nije oduvijek sjajan. Zlostavljan sam kao dijete, izgubio sam roditelja i rođaka koji je bio jako mlad. Time je krenulo i samo se nastavilo. Imam puno stvari s kojima se moram nositi", pokušao je Jones nešto objasniti. No, roditelja nije izgubio kao dijete, ako su neki to tako shvatili. Njegova majka umrla je 2017. godine, dok mu je otac, pastor Arthur Jones i dalje živ. Što se tiče zlostavljanja, do sada nešto tako nije spominjao, kao što ne znamo niti koji mu je rođak umro.

Nakon toga se okrenuo objavama koje se i dalje nalaze na njegovom profilu i koje je moguće vidjeti te komentirati. U njima se osvrnuo na incident te priču koja je iz njega nastala.

"Nevjerojatno je kako ljudi u svojim glavama vole zamišljati najgore situacije i početi to smatrati činjenicom. Nikad nisam udario svoju zaručnicu, a djeca su nam se probudila tek nakon rasprave. Nisu nas vidjele niti čule", riječi su Jonesa. Podsjećamo, njegova zaručnica te je večeri policiji otkrila kako nije svjesna odakle joj krv na nosu i bradi te da ju je Jones jedino povukao za kosu kad je pokušala napustiti prostoriju.

Onda je došlo ono očekivano. Obećanje da je za sva vremena raskrstio s alkoholom. Vrijedi dodati kako se samo par sati prije incidenta medijima pohvalio da ne pije te kako se zbog toga osjeća nikad bolje.

"To je jedino što ovim putem želim rasvijetliti. Osim toga, gledam prema životu bez alkohola. Po prvi put u životu sam uistinu spreman prestati. Drago mi je što imam podršku zaručnice, obiteljskih prijatelja i fanova."

Dočekao je odgovor kako djela govore više nego riječi, na što je također imao repliku.

"U potpunosti to razumijem, zbog toga ovog puta neću raditi nikakav PR niti ću angažirati nekoga da to radi za mene. Ništa slično tome. Znam je ovo pravo i znam da sam ja spreman. Vrijeme će odraditi ostalo."

Bit će u svakom slučaju zanimljivo pratiti hoće li se Jones pridržavati navedenog ili će još jednom posrnuti. Lako je zaključiti da više baš i nema onih koji mu vjeruju.

Linker
22. listopad 2021 06:56