UFC

Mike Winkeljohn potvrdio: Jon Jones izbačen je iz dvorane zbog posljednjeg incidenta

Jon Jones
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Čini se kako je trenerima slavne JacksonWink dvorane dosta Jonesovog problematičnog ponašanja

Zanimljive informacije dolaze nam iz najnovije emisije MMA Houra koji vodi Ariel Helwani. Naime, prema navodima Mikea Winkelhohna, jednog od glavnih trenera poznate JacksonWink dvorane, Jon Jones je izbačen iz dvorane u kojoj je proveo najveći dio svoje MMA karijere. Razlog tome jeste incident koji se dogodio prije tri tjedna. Jones je nakon primanja u UFC-ovu Kuću slavnih priveden zbog upotrebe fizičke sile nad svojom zaručnicom te zbog oštećenja vozila.

Winkeljohn je ipak rekao kako se radi o trenutnoj odluci te nije sigurno kada i hoće li se Jones ikada vratiti, odnosno hoće li mu biti dopušten povratak.

''Čak i ako se ne vrati u dvoranu, moje srce je u redu s tim. Znam da će on možda osvojiti titulu u teškoj kategoriji te sam si izbio nešto novca. Nebitno. Moje vrijednosti i načela trenutno nisu na tom mjestu. Želim postaviti presedan za ostale dečke u dvorani i ljude u cjelini. Gledajte, ja sam uvijek za oprost, ali moramo krenuti prema naprijed i popraviti stvari. Ja znam da on to može i optimističan sam po tom pitanju.''

''On je razočaran. Nadao se da možemo riješiti ovo razgovorom i sličnim stvarima, ali to smo radili u prošlosti. On ima je okružen s previše ljudi koji odobravaju sve njegove postupke i ne govore mu istinu. Možda će me mrziti zbog ovoga, ali morao sam mu reći istinu.''

Teški dani su pred Jonesom, no napokon se netko odlučio za konkretnije korake te ''Bones'' snosi posljedice za svoje postupke. Greg Jackson i Mike Winkeljohn jako su bitan dio njegove karijere te su ga formirali kao prvaka i jednog od najvećih boraca ikada. Ukoliko je Jonesu uistinu stalo do dvorane u Albuquerqueu, možda uistinu napravi nekakve konkretne promjene po pitanju svog ponašanja izvan borilišta.

Linker
26. travanj 2024 18:00