UFC

Jon Jones osjetio potrebu javiti se: ‘Moje vrijeme u poluteškoj kategorije je gotovo‘

Jon Jones

 screenshot (YouTube, UFC)
Tu i tamo Jon Jones odlučio izjaviti nešto po pitanju svoje borilačke karijere

Trenutna situacija po pitanju borilačke karijere Jona Jonesa nije nam poznata. Jedan od najboljih boraca u povijesti je konstantno u treningu, no malo to fanovima znači dok nema nastupa. Želja kod njega postoji, barem ako ćemo zaključiti po objavama na Twitteru, koje se tu i tamo pojave.

Jedna takva nastala je ovog jutra, a u njoj Jones nije rekao ništa novo, zapravo je samo još jednom zatvorio svoju knjigu poluteške kategorije, kategorije u kojoj je odradio sve svoje dosadašnje borbe. Ovog puta uz malo prisjećanje posljednjeg nastupa, borbe protiv Dominicka Reyesa za koju su mnogi smatrali da ju je trebao izgubiti. Borbu koju je odradio 8. veljače 2020. godine.

"Moja svijeća za polutešku kategoriju je izgorjela, to se vidjelo u mojoj posljednjoj borbi. Umjesto da sam obeshrabren zbog lošeg nastupa, ja sam uzbuđen oko novog razdoblja koje mi slijedi. Moje vrijeme u poluteškoj kategoriji je bilo završilo. Danas to vidim puno jasnije nego ikad", napisao je Jones.

Odakle inspiracije za prisjećanje na njegovu posljednju borbu ne znamo, ali komentari pratitelja bili su uistinu šaroliki. Od onih koji smatraju kako na taj način pokušava opravdati pobjedu koju nije zaslužio do onih koji s uzbuđenjem čekaju početak te nove ere, one u kojoj bi Jones trebao krenuti po titulu teške kategorije.

Ipak, za sada još uvijek ne postoje nikakve informacije kad bi se Jon mogao vratiti te protiv koga bi se mogao boriti i uz kakav ulog. Dvije godine od posljednje borbe je već dug period, a do idućeg nastupa će se to razdoblje popeti na minimalno godinu i pol. Jones možda previše čeka, jednostavno je vrijeme za napraviti taj potez i ući ponovno u Octagon. Ako to uskoro ne napravi, možda ponestane i interesa fanova. Kolege borci su ga već polako i prestali prozivati.

Linker
19. travanj 2024 21:09