UFC

Kelvin Gastelum i Ganeov sparing partner neće se boriti na idućoj UFC priredbi

Kelvin Gastelum

 screenshot (YouTube, UFC)
Nassourdine Imavov nije u mogućnosti doputovati na svoju najveću borbu do sada

Nakon što je UFC 273 priredba pojačana teškaškim ogledom Ilira Latifija i Alekseija Oleinika, isti program ipak je ostao bez jedne u startu vrlo uzbudljive borbe. One koja je planirana kao prva borba glavnog dijela programa. U Jacksonvilleu se neće boriti Kelvin Gastelum i Nassourdine Imavov.

Razlog otkazivanja ove borbe je to što Imavov (11-3, 3-1 UFC) nije uspio ishoditi vizu za odlazak u SAD. Ovaj ruski borac inače živi i trenira u Parizu te je dio MMA Factoryja Fernanda Lopeza, a odmah time i jedan od glavnih trening partnera Ciryla Ganea. Nažalost, trenutna geo-politička situacija rezultirala je uskračivanjem vize za ovog 26-godišnjeg člana UFC-ove srednje kategorije.

Uz ovu informaciju došla je i ona kako UFC neće tražiti novog protivnika za Gasteluma. On sam je otkrio kako već istražuje nove opcije, što bi vjerojatno značilo nastup na nekoj od skorašnjih priredbi, ako već nije moguće ovoj borbi odrediti novi datum, odnosno ako nije poznato kad bi Imavov mogao doći do vize. 30-godišnji Gastelum slavio je u samo jednoj od posljednjih šest borbi i pobjeda u idućoj mu je više nego imperativ.

Imavov je slavio u svoja posljednja dva nastupa, radi čega je dobio priliku ugovoriti najveću borbu dosadašnje karijere, borbu koja vodi na Top 15 ljestvicu izazivača UFC-ov srednje kategorije. Ipak, na tako nešto će morati pričekati i to iz razloga koji nemaju previše veze sa sportom.

Linker
27. travanj 2024 06:47