UFC

Jon Jones pohvalio Glovera Teixeiru: ‘Jedino je on nastavio razvaljivati nakon meča protiv mene‘

Jon Jones i Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Jedan od najvećih boraca u povijesti smatra kako njegovi protivnici postanu drugi borci nakon što ih pobijedi

Prvi UFC poraz nakon pet pobjeda u nizu, Glover Teixeira pretrpio je još 2014. godine. Jon Jones jednoglasnom odlukom porazio ga je u meču za titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Odmah nakon toga, uslijedio je poraz i od Phila Davisa te se činilo kako će Glover krenuti silaznom putanjom.

Ipak, Brazilac je nanizao tri uzastopne pobjede nakon ta dva poraza i opet je došao blizu samog vrha. Uslijedio je teški poraz od Anthonyja Johnsona, a Glover je upao u polovičnu seriju gdje bi nakon svake pobjede upisao poraz u sljedećem nastupu. Gubio je još od Gustafssona i Coreyja Andersona, ali nakon toga napokon su se stvari posložile na pravi način.

Teixeira je upisao šest pobjeda zaredom i došao je do UFC-ove titule prvaka poluteške kategorije. Osvajanje titule vrhunac je njegove karijere, a u posljednjem nastupu, Jiri Prochazka mu je preoteo tron poluteške kategorije. Unatoč tome, Glover i dalje pripada samom vrhu kategorije, a počast za to odao mu je i sam Jon Jones.

Naime, ‘‘Bones‘‘ je prije dva dana na Twitteru podijelio fotografiju kojom se referira na omjer Alexandera Gustafssona prije meča protiv njega (15-1) i poslije njihovog meča (3-6).

‘‘Uvijek mi je ovo interesantno, a čini se kako su takve stvari slučaj sa svim mojim protivnicima.‘‘, napisao je Jones.

image

Jonesov tvit

Twitter (jon Jones)

Na taj način Jon pokušava reći kako on na neki način ‘‘uzima dušu‘‘ svojim protivnicima koji nakon mečeve protiv njega više nisu isti. Jako dobri primjeri toga su Thiago Santos i Dominick Reyes koji su doživjeli nagli pad nakon tijesnih poraza od Jonesa. Glover Teixeira također je imao uspona i padova, ali na kraju je dogurao do samog vrha. Jedan od Jonesovih pratitelja referirao se na to, a Jones je odgovorio:

‘‘Mislim da se slažem. On je jedini koji je nastavio razvaljivati i nakon našeg meča‘‘

image

Jonesov tvit

Twitter (jon Jones)

Može se reći da je Jones zaboravio i na Daniela Cormiera koji je dugo nakon poraza od Jonesa postizao sjajne rezultate, ali Jones je to vjerojatno namjerno učinio, jer nikada ne propušta priliku podbosti Cormiera.

Linker
17. travanj 2024 18:19