UFC

Vraća se Dominick Reyes: Poznato je ime protivnika kao i termin povratka

Dominick Reyes

 Vanessa Carvalho/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nekoć veliki potencijal poluteške kategorije vraća se nakon tri uzastopna poraza

Sve od početka petog mjeseca protekle godine, Dominick Reyes nije kročio u UFC-ov kavez. Američki poluteškaš još 2017. godine debitirao je pod okriljem UFC-a, a sa šest pobjeda zaredom, Reyes je kao tada neporaženi borac (12-0) dobio ‘‘title shot‘‘.

Jako dobar meč odradio je protiv Jona Jonesa, a suprotno mišljenjima većine medijskih predstavnika, suci su odlučili kako je Jones ipak bio bolji u tom meču te je slavio jednoglasnom odlukom. ‘‘Bones‘‘ je nakon tog meča napustio polutešku kategoriju i očekivalo se da Reyes igra jednu od glavnih uloga u kategoriji nakon toga.

To se nije dogodilo, jer Dominick je upisao dva uzastopna poraza nokautom nakon toga. Prvo ga je nokautirao Jan Blachowicz u meču za titulu prvaka, a nakon toga uslijedio je i poraz od Jirija Prochazke koji je kasnije došao do titule. Reyes je shvatio da mu treba pauza za povratak samopouzdanja, ali i napredak u određenim segmentima. Pauzi je sada došao kraj i Dominick će se vratiti u kavez 12. studenog (11. mjesec) na UFC 281 eventu u Madison Square Gardenu.

Protivnik sedmorangiranom izazivaču poluteške kategorije bit će Ryan Spann (20-7-0, 6-2 UFC), 30-godišnji američki borac. Spann je trenutno 12. u poretku izazivača, a protiv Reyesa tražit će priliku za iskorak u top 10. Imao je Spann sličnu priliku i u devetom mjesecu prošle godine, ali Anthony Smith tada mu je održao ‘‘malu školu‘‘ MMA-a i završio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Spann se vratio u petom mjesecu ove godine, pobjedom protiv Iona Cutelabe kojeg je prisilio na predaju u prvoj rundi.

Spann bi trebao poslužiti kao adekvatan protivnik za Reyesa, preko kojeg ćemo saznati je li Dominick spreman upustiti se u novi pohod ka vrhu kategorije, ili je njegovo vrijeme ipak završeno. 32-godišnji Reyes tek bi trebao ući u ‘‘prime‘‘, ali puno toga ovisi o njegovom samopouzdanju i želji za borbom.

Linker
19. travanj 2024 06:06