UFC

Jones jasno istaknuo s kime se želi boriti: ‘Miočić mi ima više smisla nego jednodimenzionalni Ngannou‘

Jon Jones i Stipe Miočić

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Jedan od najvećih boraca svih vremena pokazuje veliku želju ka obračunu s Miočićem

Iako su Jon Jones i Stipe Miočić već poprilično dugo izvan kaveza te su izrazito neaktivni kad su nastupi u pitanju, sve se više šuška o njihovom meču.

Najveći teškaš svih vremena (Miočić) i vjerojatno najveći borac svih vremena (Jones) trebali bi se obračunati u meču za privremenog prvaka teške kategorije. Miočić je ranije ovog tjedna odradio intervju za Sports Illustrated u kojemu je potvrdio kako planira krenuti u još jedan pohod na titulu, a Dana White je prije nekoliko dana izjavio kako je Jon Jones spreman za meč, ali još razmišljaju tko će mu biti protivnik.

Dilema je između Francisa Ngannoua i Stipe Miočića, ali Kamerunac će iz kaveza izbivati sve do kraja ove godine. Time se Miočić nameće kao logičnija solucija, a Jon Jones sinoć se na Twitteru osvrnuo na Whiteove izjave. Upitan je Jones kada će se boriti protiv Miočića.

''Ne znam. Drago mi je da je White istupio i konačno nešto rekao. Spreman sam, odavno sam spreman. Čekam na datum borbe.'', odgovorio je Jones svom pratitelju.

Dobra vijest za sve pobornike ovog meča jeste još jedan ''tvit'' koji je Jones objavio na svom profilu. Naime, jedan od fanova Jonesu je uputio pitanje:

''Hoće li to biti Stipe ili Francis'', na što je Jones odgovorio:

''U ovom trenutku planiram se boriti protiv Stipe (Miočića). Mislim da bi time puno više dokazao, nego borbom protiv jednodimenzionalnog borca koji dolazi nakon operacije koljena. Ne znam, mislim da pobjeda nad Stipom više govori u ovom trenutku.'', objasnio je ''Bones''.

Inače, tijekom sinoćnje UFC 276 priredbe, Jones je bio poprilično aktivan na Twitteru pa je tako kritizirao i prvaka srednje kategorije, Israela Adesanyu. Jones je ismijavao Izzyja zbog sređenih noktiju te je naveo kako će ga Alex Pereira definitivno pobijediti. Francis Ngannou kao veliki prijatelj Israela Adesanye odlučio je stati na Izzyjevu stranu, pritom poručivši:

''Dok je Jones sjedio i pričao sr***, Izzy je obranio svoj pojas pet puta. Čestitam ti šampione Israel Adesanya. Neki ljudi samo pričaju, dok drugi ostvaruju.''

Dakle, situacija se zahuktava u trokutu Ngannou-Jones-Miočić, a nadamo se kako će UFC krenuti s konkretnim akcijama te da će Jones napokon imati ugovoren teškaški debi.

Linker
25. travanj 2024 08:56