UFC

Jonesa podržao njegov najveći rival: ‘Apsurdno je i pomisliti da ga je strah Ngannoua‘

Jon Jones
 screenshot (YouTube, UFC)
Daniel Cormier pokušao je objasniti trenutnu situaciju između Jona Jonesa i UFC-a

Nakon što je Francis Ngannou izjavio kako ne vjeruje da je Jona Jonesa strah borbe protiv njega, neko slično razmišljanje iznio je i Daniel Cormier. On je malo detaljnije pokušao objasniti kako njegov bivši rival razmišlja, a uz to ga i pohvalio.

Dogodilo se to tijekom DC & Helwani showa, kad se osvrnuo na trenutnu situaciju te je zapravo dao podršku borcu koji ga je dva puta savladao (jednom službeno, jednom poništeno op.a.)

"Zbog svega što se događalo između nas, znam da Jona Jonesa nije strah Francisa Ngannoua. Apsurdna mi je i sama pomisao da netko uistinu vjeruje u to", rekao je Cormier.

Objasnio je kako Jones i Dana White već neko vrijeme igraju jednu svoju igru.

"Tako se ta igra započinje ako ste Dana ili Jones. Jones želi svoj novac, ali Dana mora pokazati kako i on ima svojih opcija. To vam se događa, tako izgledaju pregovori na visokom nivou. I nemojte krivo misliti, Jones je uvjeren da može pobijediti Francisa Ngannoua, kao što bi uostalom svaki veliki šampion to vjerovao."

Kad je riječ o ovako velikoj borbi, svatko želi što veći dio kolača, kao što bi i Dani White što veću zaradu uz što manje ulaganja. S Jonesom je uostalom već ranije imao raznih rasprava koje bivši prvak poluteške kategorije jednostavno voli voditi putem medija i društvenih mreža. Nije ovo zapravo ništa novo, posljednji put smo nešto slično gledati prošlog proljeća.

Osim toga, Cormier je uvjeren da Jones može pobijediti novog teškaškog prvaka te smatra kako je također i on sam siguran u to.

"Jon Jones je jedan od najtalentiranijih ljudi koje sam ikad vidio u Octagonu. Ako netko može smisliti ono što je potrebno za savladati Francisa, onda je to Jon Jones. Nemojmo se dati zavarati, Jon Jones se trenutno osjeća kao da brani svoje ime, ali zapravo su ovo javni pregovori. Vidjeli ste to već s Conorom McGregorom i nekim drugim borcima. Vjerujem da će se borba dogoditi, uistinu vjerujem u to", zaključio je svoje razmišljanja jedan od najboljih boraca u povijesti. Borac od kojeg su bolja bila samo dvojica i to po dva puta. Jon Jones i Stipe Miočić.

Linker
24. travanj 2024 20:39