UFC

Ngannou uputio upozorenje Jonesu, ali i otkrio: ‘Razumijem ga, ja također želim veliki novac!‘

Francis Ngannou
 screenshot (YouTube, UFC)
Novi UFC-ov prvak teške kategorije vjeruje kako će Jon Jones biti njegov idući protivnik

Ne treba vam preveliko znanje o MMA-u i stanju na borilačkoj sceni da biste zaključiti kako je borba između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa najveća borbu koja se trenutno može u UFC-u organizirati. Teškaški prvak protiv najuspješnijeg borca u povijesti, uz dodatak kako su obojica i zanimljivi karakteri također zanimljivih pozadina.

Ipak, nedugo nakon što je Ngannou došao do titule, postalo je jasno kako borbu neće biti lako dogovoriti. Dana White je na konferenciji za medije počeo provocirati Jonesa i njegovu želju za velikim honorarom, koju je odmah izrazio. White se čak upitao želi li Jones tu borbu, uz dodatak kako stavljanjem novca u prvi plan pokazuje da baš nije siguran u to.

Njegov potencijalni protivnik, s druge strane, je siguran da Jones itekako želi borbu. Otkrio je to Ngannou u razgovoru za TMZ, kojem je posvetio par svojih minuta.

"Vjerujem da Jon Jones želi ovu borbu. Želi da se to dogodi jer to će biti masivna borba, mega borba. Jedna od najvećih ikad. On je dugo tu i dugo je bio prvak, ali mislim kako bi to svakako bila najveća borbba njegove karijere. Isto tako bi bilo i kod mene. On želi to zbog svoje ostavštine i uistinu vjerujem da stvarno želi tu borbu", prokomentirao je Ngannou namjere svog potencijalnog protivnika, dodavši kako zapravo niti on sam nije puno drugačijeg stava:

"On traži da mu se pokaže novac i mislim kako to ima smisla. Za mega borbu svi žele mega honorar pa tako i ja. Želim tu borbu i želim dobre novce, tako bi se ponio baš svaki borac. Nema ništa iracionalno u tome, potpuno normalno ponašanje. Svi mi ovo radimo da bismo jednog dana zarađivali velike novce. Da bismo imali tu borbu koja će nas osigurati. Kad taj trenutak dođe, onda počneš razmišljati o tome. Tako da je meni njegova poruka potvrda da borbu želi. Samo mu je potrebno platiti i borit ćemo se."

Upitan je i ima li neku poruku za Jonesa, po pitanju toga što može od njega očekivati i kakva ga borba čeka.

"Moja poruka Jonesu bila bi da se pripremi te da bude ozbiljan i prepusti se poslu jer borba će se dogoditi i to je najveći izazov njegovog života. Ja se neću igrati s njim poput svih njegovih ranijih protivnika. Osjetit će tu razliku. Može na sebe nabaciti kakvu god težinu želi, to neće smanjiti moju snagu i snagu mog udarca", poručio mu je novi prvak.

Francis je već izjavio kako se želi boriti već na ljeto i UFC će mu to vjerojatno ostvariti. Hoće li mu s druge strane biti Jon Jones ili Derrick Lewis, to će se vjerojatno pitati upravo Jonesa.

Linker
25. travanj 2024 01:47