UFC

‘Jonesa su prije debija u teškoj pitali želi li tipa koji zna hrvati, ili onoga koji ne zna. Puno teškaša su lošiji za njega od Ganea‘

Jon Jones vs. Ciryl Gane 

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
ugo smo čekali na Jonesov debi u teškoj kategoriji, a sada ponovno dugo čekamo meč protiv Stipe Miočića

Još uvijek čekamo da UFC i službeno potvrdi novi datum meča između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Trebalo je to biti u jedanaestom mjesecu prošle godine, no kako je Jones na treningu doživio ozljedu, cijela priča je odgođena za neko pogodnije vrijeme, a to bi moglo biti uskoro.

Jones je u teškoj kategoriji odradio samo jedan meč. Svi se sjećate borbe protiv Ciryla Ganea i onog lakog finiša u prvoj rundi, a bilo je toliko lagano da su mnogi počeli sumnjati u vjerodostojnost tog meča. Curtis Blaydes tvrdi da je Jones namjerno izabrao Ganea:

‘‘Nisam bio iznenađen kad je UFC najavio tu borbu. U UFC-u sam već osam godina. Marketing. On je Francuz, tako da donosi puno publike od tamo. Ima estetski dosta privlačan stil, puno ljudi ne voli hrvanje i to razumijem. On ima taj ‘fancy‘ karate stil, lakše je prodati ‘highlightse‘ koje ima on, nego one koje imam ja‘‘, rekao je Blaydes za ESPN.

‘‘Također, vjerujem da su Jonesa pitali želi li lika koji zna hrvati, ili želi lika koji ne zna hrvati. Mislim da je on s poslovne strane donio pametnu odluku. Ja sam teži protivnik za njega nego Gane. Dosta tipova je za njega teže nego Gane‘‘, objasnio je.

Dugo smo čekali na Jonesov debi u teškoj kategoriji, a sada ponovno dugo čekamo meč protiv Stipe Miočića. To će vjerojatno biti i posljednji meč u njegovoj karijeri, tako da vjerojatno nikada nećemo saznati kako bi prošao protiv Blaydesa, Aspinalla i drugih teškaša.

Linker
05. rujan 2024 12:19