UFC

Jorge Masvidal o potencijalnom meču protiv Jakea Paula: ‘Ako bih zaradio hrpu novca, zašto ne?

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, Impaulsive)
Jedan od najpopularnijih UFC boraca ne skriva interes ka obračunu s YouTuberom

Poprilično teške dane proživljava Jorge Masvidal u posljednje vrijeme. ''Gamebredova'' karijera u silaznoj je putanji nakon tri poraza u nizu, a život si je dodatno zakomplicirao fizičkim napadom na Colbyja Covingtona.

Masvidal se tijekom 2019. godine prometnuo u ponajveću UFC-ovu zvijezdu. Nokautirao je Darrena Tilla u Londonu, raskrvario je Leona Edwardsa u ''backstageu'' iste priredbe, nokautirao je Bena Askrena za samo pet sekundi, a sve je okrunio ''BMF'' pojasom koji je osvojio pobjedom protiv Natea Diaza.

Sve to, gurnulo je Masvidala u poziciju da se dvaput bori za titulu, iako su mnogi bili skeptični oko toga zaslužuje li Masvidal takve prilike. Realnost je da ''Gamebred'' ipak ne pripada samom vrhu kategorije, ali kombinacija atraktivnih nastupa i karizme, vinula ga je u zvijezde.

Usman i Covington vratili su ga u realnost, a 37-godišnjem Masvidalu pobjeda u idućem nastupu je imperativ. Dok Jorge čeka ugovaranje idućeg meča, gostovao je u IMPAULSIVE podcastu koji vodi Logan Paul. Popularni YouTuber brat je Jakea Paula, a Jake je višestruko puta javno prozivao Masvidala i pokušavao je doći do meča s njim. Masvidal je gostujući kod Logana Paula istaknuo kako zapravo nema ništa protiv ugovaranja tog meča.

''Volim novac. To sam ranije već izjavio. Ako bih zaradio hrpu novca tom borbom, zašto da ne? Neovisno o svemu, šanse su na mojoj strani, jer on je tek ušao u svijet borilačkog sporta. Koliko je dugo u tome, pet ili šest godina? Ja se ovime bavim od djetinjstva. Iako boks nije nešto u čemu sam doktorirao, svejedno se radi o obliku borbe u kojem sam proveo puno više vremena od njega. Kladio bih se na sebe u tom meču, naravno.'', objasnio je Masvidal.

Jake Paul iza sebe ima tek pet profesionalnih boksačkih mečeva, a Masvidal je odradio 51 profesionalnu MMA borbu. Svi znaju kako se Jorge borio i na ulicama prije svoje profesionalne karijere te je zapravo borac otkad zna za sebe. Paul je s druge strane upisao pobjedu u svakom od svojih nastupa, a uspio je nokautirati renomirane MMA borce poput Bena Askrena i Tyrona Woodleyja. Što se tiče borbe Woodleyja i Paula, Masvidal je uputio određene komplimente Jakeu Paulu za tu pobjedu.

''Gledao sam taj meč uživo. On je bio nekoliko puta pogođen i uzdrman, a mislim da je došlo i do manjeg sudara glavama. Prema izrazu lica, djelovao je uplašeno nakon prve runde. Čak i u drugoj rundi, još uvijek je bio pomalo u nevjerici, ali onda se počeo boriti sve jače i jače. To je najbolja stvar koju sam uočio kod njega. Uspio je nadvladati prave poteškoće. Woodley ga je pogodio dvama dobrim udarcima, a on je zadržao mirnoću te se izborio za pobjedu. Definitivno je napredovao, ali Woodley je stilski dobar protivnik za njega. On je nije naročito agresivan, nego povremeno eksplodira jednim udarcem. To prolazi u MMA-u, ali u boksu ne. Ako je udarac desnicom jedino što imate, onda ste predvidljivi. Ja sam opasan s obje ruke i stoga mislim da bi to bio posve drukčiji meč.'', dodao je Jorge.

Svjestan je Masvidal kako se njegova karijera sve više bliži kraj, a snovi o UFC-ovom pojasu vjerojatno će ostati samo snovi. Borba protiv Jakea Paula itekako ima smisla za Masvidala, ali dokle god je pod ugovorom s UFC-om, jako su male šanse da se to ostvari.

Linker
26. travanj 2024 05:54