UFC

Jorge Masvidal otkazao meč protiv Edwardsa! Chimaev se odmah ponudio uskočiti

Jorge Masvidal

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nažalost, dugoočekivani meč između Edwardsa i Masvidala nećemo gledati ove godine

Loše vijesti dolaze u vezi UFC 269 priredbe koja će se održati 11. prosinca ove godine. Hunter Campbell, UFC-ov glavni poslovni direktor u razgovoru za ESPN potvrdio je da Jorge Masvidal neće nastupiti u meču protiv Leona Edwardsa. ''Gamebred'' je nastup otkazao zbog ozljede ,a priroda ozljede nije trenutno poznata.

Meč Masvidal i Edwardsa vrlo je uzbudljiv za sve MMA fanove. Dvojica ponajboljih velteraša fizički su se sukobili 2019. godine nakon UFC priredbe u Londonu. Masvidal je kombinacijom udaraca ispogađao Britanca i pritom ga raskrvario. Edwards je dugo tražio meč protiv Masvidala, a konačno ga je trebao dobiti krajem ove godine. Nažalost, od toga zasad neće biti ništa, a nije poznato hoće li Edwards nastupiti na UFC 269 priredbi ili će njegov nastup u potpunosti biti otkazan.

Kandidata za zamjenu zasigurno neće nedostajati. Khamzat Chimaev očekivano se ponudio među prvima. Čečen već nekoliko dana zaziva promociju da mu omoguće meč u 12. mjesecu ove godine, a sada se otvorila odlična prilika. Leon Edwards trećerangirani je izazivač u velter kategoriji, a Chimaev bi eventualnom pobjedom preskočio nekoliko stepenica, jer Čečen je trenutno deseti u poretku izazivača.

''Idemo brate, odradimo to'', napisao je Khamzat putem svog Twitter profila i pritom je označio Leona Edwardsa u toj objavi.

Inače, Chimaev i Edwards trebali su se boriti 19. prosinca protekle godine. Međutim, oba borca zaraziila su se koronavirusom., a Čečen je narednih mjeseci imao seriju komplikacija te se u jednom trenutku nakratko i umirovio. Na koncu se Chimaev i Edwards nisu niti borili, a čini se kako im se godinu dana kasnije pruža prilika da odrade taj meč.

UFC 269 priredba posljednja je UFC-ova PPV priredba u ovoj kalendarskoj godini. Predvodit će ju Charles Oliveira i Dustin Poirierom borbom za prvaka lake kategorije, dok će u sunaslovnoj borbi večeri Amanda Nunes branit pojas u bantam kategoriji. Njena protivnica bit će Julianna Pena.

Linker
19. travanj 2024 14:49