UFC

Jorge Masvidal razočarao fanove: ‘Ne možete McGregora platiti dovoljno da bi se borio protiv mene‘

Jorge Masvidal
 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
50 profesionalnih MMA borbi je iza uvijek zanimljivog Jorgea Masvidala

Jorge Masvidal u posljednjih je par godina dočekao ono za što se borio cijelu svoju karijeru. A ona, barem što se tiče profesionalnog MMA-a, traje već 18 godina. Tijekom iste odradio je 50 borbi, upisavši 35 pobjeda i 15 poraza, a jedan od najvećih uspjeha mu je osvajanje UFC-ovog BMF pojasa. Istovremeno s tim zaradio je najveći novac karijere, pokrenuo nekoliko privatnih poslova te postao jedan od najpopularnijih boraca svijeta.

Što se tiče spomenutog BMF pojasa, koji mu je pripao pobjedom nad Nateom Diazom, UFC je rekao kako je to titula koja će mu ostati i koju neće braniti. No, budući da je interes za osvajanje iste pokazao Conor McGregor, naravno da je automatski tu odmah i mogućnost da se mišljenje promijeni. Postoje li trenutno neke šanse za to, gledajući da je Masvidal bez borbe? Po njegovom mišljenju, baš i ne.

"Ja sam čovjek prave veličine, on je mali lomljivi tip. On tu borbu ne želi. Ne možete njega platiti onoliko novaca koliko bi tražio da se bori protiv mene. I to mi je u redu, ne treba mi ta borba", rekao je Masvidal u razgovoru za MMA Junkie.

Što mu onda slijedi? Njegove posljednje dvije borbe bile su za titulu UFC prvaka protiv Kamarua Usmana. U obje je poražen, no ono što je po njega gore je činjenica da je u drugoj borbi, za koju je imao puni pripremni kamp, poražen dominantnije i uvjerljivije. Odnosno, prvak ga je nokautirao.

To ipak ne mijenja njegove ambicije te je ono prema čemu gleda treći pokušaj napada na titulu. I pokušat će do toga doći što kraćim putem. Boriti se planira krajem godine, a tko bi za njega bio savršen protivnik?

"Onaj tko će me približiti što je više moguće borbi za titulu je onaj koga želim za idućeg protivnika", rekao je, dodavši:

"To je ono što bih trebao saznati unutar iduća dva tjedna. Za koga god mi UFC kaže da je tip koji me do borbe za titulu može dovesti brže nego bilo tko drugi, to je borac protiv kojeg ću prihvatiti borbu. To je borba koju moram prihvatiti."

Prije dva poraza od Usmana, Masvidal je imao niz od tri pobjede. Uz već spomenutu protiv Diaza, tu je najbrži nokaut u UFC povijesti protiv Bena Askrena, kao i također nokaut pobjeda nad Darrenom Tillom. Ukupno kao UFC-ov velteraš je na tri pobjeda i četiri poraza, dok mu je ukupan UFC omjer 12-8.

Linker
20. travanj 2024 05:35