UFC

Kelvin Gastelum: ‘I dalje vjerujem da pripadam samom vrhu, borit ću se još barem 20 puta‘

Jared Cannonier i Kelvin Gastelum
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako je poražen u četiri od posljednjih pet borbi, Kelvin Gastelum svjesno je prihvatio rizik

Čim je propao UFC-ov plan oko organizacije borbe Jareda Cannoniera i Paula Coste, odnosno nakon što je Costa otkazao tu borbu, nije promocija dugo razmišljala prije nego što je poziv uputila uvijek pouzdanom Kelvinu Gastelumu, a pobjednik 17. sezone Ultimate Fightera pozitivno je odgovorio. Činjenica da je poražen u četiri od posljednjih pet borbi nije mu smetala. Zapravo, ovo je vidio kao najbolju priliku za potvrditi da je i dalje dobar onoliko koliko sam smatra da je.

"Moj tim i ja još uvijek vjerujemo kako pripadamo samom svjetskom vrhu i vjerujemo da možemo pobjeđivati u idućim borbama. Zbog toga smo ovdje", rekao je tijekom medijskog druženja Gastelum, koji je još jednom prihvatio uskočiti u borbu kao zamjenski borac, no ovog puta u podosta boljim uvjetima:

"Ovog puta dobio sam devet ili deset tjedana pa sam rekao zašto ne. Uzmimo dobro razdoblje za pripremiti se na dobru borbu, protiv Top 5 borca. To je ono što zapravo želim. Prihvatio sam tu borbu i ovo je zapravo bio jedan od boljih mojih pripremnih kampova. Ne mogu reći u cijeloj karijeri ili posljednjih nekoliko godina, no najvažnije je da se osjećam sjajno. Osim toga su ove pripreme bile malo drugačije od svih ranijih i tu leži razlog mog samopouzdanja."

Veliku inspiraciju pronašao je u svom prijatelju, bivšem dvostrukom UFC prvaku i zlatnom olimpijcu, Henryju Cejudu.

"Trenirao sam nekoliko tjedana s Henryjem Cejudom i uspio sam pokupiti malo njegovog mozga. Ranije smo provodili dosta vremena zajedno i družili smo se, no ovog puta smo zapravo sjeli i dobio sam priliku vidjeti kako njegov mozak radi. Puno toga sam naučio od njega, pokazao mi je način na koji on posloži svoj trening. Taj tip je pobjednik. Pored cijele te 'Triple C' fasade krije se zapravo jedan jako inteligentan čovjek rođen za natjecati se", opisao je kratko opis te suradnje.

Protiv sebe će imati neupitno krupnijeg borca, posebno ako znamo da je Gastelum jedno vrijeme bio član velter kategorije, dok je Cannonier u UFC-u krenuo kao teškaš, preko poluteške se spustivši u srednju kategoriju. Borca koji u prvom planu vrlo snažno udara.

"On je vrlo snažan borac vrlo jake volje. Neupitno je odličan borac, no istovremeno sam ja netko tko je već jako dugo ovdje. Upoznati smo sa svime što donosi borba protiv njega, vidio sam to i osjetio sam već takve stvari u kavezu. Vjerujem da imam odgovor na sve što on nudi", uvjeren je Kelvin kako neće dočekati ništa novo, posebno ako znamo koliko dugo on već nastupa u Octagonu. Tu je osam godina, a ovaj nastup bit će mu jubilaran:

Da, ovo mi je 20. borba, malo njih se može time pohvaliti. No, ja se nadam odraditi još 20. Nadam se uspješno proći kroz ovu borbu, a onda započeti nešto novo."

Unatoč spomenutim porazima, popularnost mu nije pala, a i UFC ga još uvijek jednako cijeni. I uvijek će Kelvin biti onaj za čije će borbe fanovi kupovati ulaznice ili sjesti pred ekran.

Linker
25. travanj 2024 11:19