UFC

Jorge Masvidal uskoro spreman za novu borbu i zna koja dva protivnika ima na umu

Jorge Masvidal
 MEGA/The Mega Agency/Profimedia
‘Gamebred‘ svakako namjera naplatiti posljednjih godina stečenu veliku popularnost

Krajem travnja Jorge Masvidal nije uspio ostvariti ono što je najavljivao. Poražen je od Kamarua Usmana puno uvjerljivije nego godina dana ranije na Fight Islandu. Tek drugi poraz nokautom u karijeri nanio mu je UFC-ov prvak, ujedno i prvi nakon 2008. godine. Šampionske ambicije 36-godišnjeg "Gamebreda" tako su ugašene, no nikako mu nisu ugašene ambicije za borbama i zaradom koju mu iste mogu donijeti.

Nakon dugo godina u sportu i nastupa u raznim organizacijama, Masvidal je posljednjih godina napokon došao do velike popularnosti i prilike da na račun nje zaradi. Čak bi se reklo da je možda postao drugi najpopularniji borac svijeta pa time i drugi najjači PPV magnet, odmah iza Conora McGregora. Pretpostavlja se kako su posljednje tri priredbe koje je predvodio, dva puta protiv Usmana i jednom protiv Natea Diaza, u zbroju došle do oko tri milijuna prodanih prijenosa. Naime, podatak o UFC 243 priredbi koju je predvodio s Diazom nije javno poznat, dok je prva borba protiv Usmana upisala 1.2 milijuna, a revanš i dalje impresivnih 700 tisuća prodanih prijenosa.

Masvidal trenutno uživa u svemu što su mu posljednje borbe na financijskom planu donijele, no naravno da mu je cilj još malo naplatiti svoje ime. I svakako ćemo ga u Octagonu gledati još jednom ove godine, što je Arielu Helwaniju potvrdio njegov menadžer Abraham Kawa. On je otkrio kako se Jorge namjerava boriti u listopadu ili studenom, a da na umu ima dva eventualna protivnika. Jedan je Colby Covington, a drugi je Nick Diaz.

Što se tiče borbe protiv Covingtona, trenutno ista baš ne djeluje izvediva, budući da je Dana White najavio kako će Colby biti idući protivnik Kamarua Usmana. Osim toga, Colby je već ranije otkrio kako je Jorge borbu protiv njega odbio, kao i priliku da njih dvojica budu treneri u Ultimate Fighteru. No, iza njih je svakako zanimljiva priča budući da se radi o momcima koji su bili najbolji prijatelji sve dok nije došlo do toga da su obojica postali relevantni kandidati za napad na vrh, a onda je prijateljstvo krenulo pucati u više različitih aspekata. Od tada se konstantno prozivaju, a nakon što su prvobitno dobivali različite termine u dvorani, Colby je na kraju napustio American Top Team.

Što se tiče Diaza, tu se radi o čistom "money fightu" koji je izvediv sve dok je realno da će se Diaz uistinu vratiti i boriti po prvi put nakon siječnja 2015. godine. Diaz bi tim putem tražio svoju prvu pobjedu nakon 2011. godine, budući da je upravo deset godina prošlo od njegovog trijumfa nad B.J. Pennom. Nakon toga se borio tri puta te bivao poražen od Carlosa Condita u borbi za privremenu titulu, Georgesa St-Pierrea za pravu titulu te od strane Andersona Silve, no na kraju je borba poništena nakon što su obojica pali na doping testu.

Kako god bilo, nema sumnje da bi i iduća Jorgeova borba trebala polučiti financijski uspjeh. Protivnik neće biti bilo tko, a osim navedene dvojice bi se lako moglo zaključiti da najbolje kotira Leon Edwards, s kojim također ima povijest, odnosno sukob u "backstageu" nakon priredbe održane u proljeće 2019. godine u Londonu. Tu je naravno i Conor McGregor, koji je već izjavio kako bi volio onjušiti Jorgeov BMF pojas. Borba dva najveća PPV magneta u ovom trenutku? Tko to ne bi volio pogledati?

Linker
19. travanj 2024 21:15