UFC

Još jedan lak zadatak za Nickala: Bo je upisao šestu pobjedu prekidom

Bo Nickal

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bo Nickal porazio je Codyja Brundagea na ‘‘main cardu‘‘ UFC 300 eventa

Uvodni dio UFC 300 programa ostavio nam je ‘‘gorak okus‘‘ zbog poraza Aleksandra Rakića ali vrlo brzo program se nastavio i fokus smo morali prebacit na sljedeće mečeve.

Bo Nickal i Cody Brundage otvorili su ‘‘main card‘‘. Radi se o meču kojim je UFC navukao mnoštvo kritika, ne zbog uparivanja boraca nego zbog činjenice da je ovaj meč našao mjesto na ‘‘main cardu‘‘ ovakvog eventa. Bivši prvaci poput Deivesona Figueireda, Jirija Prochazke, Aljamaina Sterlinga itd. morali su nastupiti na ‘‘prelimsima‘‘, a nerangirani Nickal i Brundage uvršteni su na ‘‘main card‘‘.

Što se samog meča tiče, gledali smo očekivanu dominaciju Nickala. Bo se već od samog početka meča nametnuo kao hrvački dominantniji borac, brzo je odveo borbu u parter i zatim je uslijedio period njegove dominacije. Sjajno je Nickal radio tranzicije, frekventno je mijenjao pozicije i Brundagea je napadao raznolikim tehnikama. Najviše se Bo fokusirao na uzimanje leđa i pokušaje gušenja, ali Brundage je ostao smiren i uspješno se branio sve do kraja prve runde.

Nickal je drugu rundu započeo pokušajem ‘‘single leg‘‘ rušenja, ali Brundage je podigao atmosferu na tribinama sjajno obranivši i doslovno otresavši Nickala podalje od sebe. Međutim, Nickal je ekspresno krenuo u novi pokušaj rušenja, ovaj put ‘‘double legom‘‘ i uspješno je srušio Brundagea, a zatim se našao u gornjoj poziciji unutar Brundageovog polugarda. 50-ak sekundi kasnije Nickal je došao u ‘‘full mount‘‘ poziciju. Brundage se pokušao izvući okrenuvši leđa, ali doveo se u još goru poziciju. Bo je zaključao ‘‘body triangle‘‘, uspostavio je kontrolu i krenuo je raditi na stražnjem gušenju. Prvi pokušaj Brundage je obranio, ali drugi puta Nickalova ruka prošla je ispod čeljusti i vidjelo se kako ubrzo slijedi kraj. Brundage je tapkao minutu i 22 sekunde prije kraja druge runde.

Nickalu je ovo šesta pobjeda u šestom MMA nastupu, a svih šest upisao je prekidom. Dvaput je nokautirao protivnike, a četiri puta prisiljavao ih je na predaju. Cody Brundage nakon dvije uzastopne pobjede danas je upisao šesti poraz u karijeri.

Linker
19. travanj 2024 23:59