UFC

Josh Emmett u vrlo tijesnom meču došao do pete uzastopne pobjede; Holland oduševio protiv Meansa

Josh Emmett

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Pregršt uzbuđenja ponudila je UFC-ova priredba održana u noći sa subote na nedjelju

Jako zanimljiv ''fight card'' pripremio je UFC za sinoćnji event u glavnom gradu Texasa, Austinu. Iako tu nije bilo imena koja bi nazvali onim najzvučnijima u promociji, bio je to event satkan od mečeva s pregršt jako dobrih i nadolazećih boraca.

U glavnoj borbi večeri obračunali su se Calvin Kattar (23-6-0, 7-4 UFC) i Josh Emmett (18-2-0, 9-2 UFC). Bio je to meč četvrtorangiranog (Kattar) i sedmorangiranog (Emmett) izazivača u perolakoj kategoriji, a slavio je ovaj niže rangirani.

Očekivao se dobar i kvalitetan obračun u stojci od strane ove dvojice boraca, a upravo to smo i dobili. Iako obojica posjeduju nokautersku moć, meč je otišao do samog kraja, a nakon pet rundi slavio je Josh Emmmett podijeljenom sudačkom odlukom (47-48, 48-47, 48-47).

''Želim reći jednu stvar. Za dva tjedna održava se borba za titulu (Volkanovski vs. Holloway). Želim sjediti pokraj kaveza kako bih saznao s kime se borim u svom sljedećem nastupu. Dana, daj mi napad na titulu.'', rekao je Emmett nakon pobjede do koje nije došao nimalo lak.

Bio je ovo jako tijesan meč koji je lako mogao otići na obje strane. Mnogi fanovi po društvenim mrežama govore kako se radi o ''krađi'' te da je Kattar zaslužio pobijediti, no činjenica je da se ovakvi ishodi ipak ne mogu nazivati ''krađom''.

Kattar je pogodio 130 značajnih udaraca naspram 107 Emmettovih, a najspornije bodovanje došlo je od strane Christophera Leeja koji je jedini bodovao četvrtu rundu u korist Emmetta, iako je omjer značajnih udaraca otišao debelo u korist Kattara (41-21) unutar te runde. Calvin je čak i uzdrmao Josha u toj rundi, ali Lee je očito nešto drugo gledao.

Prema portalu MMA decisions, 14 medijskih predstavnika bodovalo je ovaj meč u korist Kattara, dok je Emmett pobijedio prema mišljenju njih petero.

U svakom slučaju, bio je to meč u kojem je Kattar još jednom prezentirao svoje brze ruke, dobar, precizan direkt i tehnički profinjen boks dok je Emmett prezentirao svoju moć i silovite udarce. Dojam je kako bi Emmett ponekad napravio više štete jednim udarcem, nego li Kattar sa serijom svojih.

Snažno je 37-godišnji član Team Alpha Malea pogađao i na koncu je uvjerio dva suca u svoju pobjedu. Ovo je peta uzastopna pobjeda za Emmetta, a nakon pobjeda nad Danom Igeom i Shaneom Burgosom, Emmett je napravio dodatni iskorak. Borba za titulu djeluje sve realnije, no možda bude trebao još jednu pobjedu.

Kattaru je ovo drugi poraz u posljednja tri nastupa. Početkom 2021. godine Max Holloway brutalno ga je prebio, a Kattar se početkom ove godine vratio pobjedom protiv Gige Chikadzea. Nadao se Calvin povezati još jednu pobjedu, ali ostao je kratak u ovom vrlo napetom meču.

U sunaslovnoj borbi večeri trebali smo gledati obračun Donalda Cerronea i Joea Lauzona, ali Lauzon je meč otkazao zbog ozljede koljena. Tako su Tim Means (32-13-1, 12-8 UFC, 1 NC) i Kevin Holland (23-7-0, 1 NC, 10-4 UFC) dobili priliku nastupiti u ''co-main'' eventu. Kevin Holland u trećem mjesecu ove godine spustio se u velter kategoriju, nakon što je u srednjoj kategoriji upisao dva uzastopna poraza (Brunson, Vettori) i ''no contest'' protiv Kylea Daukausa.

Nakon što je nokautirao Alexa Oliveiru u drugoj rundi, Holland je došao do još jednog prekida u drugoj rundi. Tima Meansa završio je ''submissionom'' (d'arce gušenje) nakon minutu i 28 sekundi druge runde.

Bio je to jako dobar nastup Kevina Hollanda od samog početka. Brz na nogama, brzih i preciznih ruku i na koncu ubojit u parteru, bio je Holland protiv iskusnog Meansa. Holland je uzdrmao Meansa dobrim udarcem desnicom, prije nego ga je završio gušenjem.

Puno je ovakva pobjeda značila za samopouzdanje Kevina Hollanda, jer došao je do pobjede ''submissionom'' nakon što su mu grappleri napravili jako puno problema u srednjoj kategoriji.

''Iskreno ljudi, ne želim biti umišljen, ali mislim da mogu 'submittati' bilo kog na svijetu, ako ćemo iskreno.'', rekao je Kevin nakon meča.

29-godišnjak iskazao je želju da se obračuna sa Seanom Bradyjem, ponajboljim grapplerom u kategoriji i trenutno devetorangiranim izazivačem kategorije. Teško je očekivati da će mu UFC pružiti priliku protiv Bradyja, barem zasad ne.

Što se Meansa tiče, 38-godišnjak je došao u Austin s tri pobjede u nizu (Staropoli, Perry, Dalby) ali pokazalo se kako kvalitetu za dodatni iskorak ka top 15 nažalost ipak više nema. Ovo mu je šesti poraz ''submissionom'' u karijeri, ali Means svakako može još dosta toga pružiti u ovoj kategoriji.

Od ostalih borbi večeri, vrijedi izdvojiti sjajni nastup Joaquina Buckleyja koji je dominirao u meču protiv Alberta Duraeva od samog početka, a zatim ga je završio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Damir Ismagulov i Guram Kutateladze imali su jako napet meč u lakoj kategoriji, a Ismagulov je upisao pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom. Gregory Rodrigues nokautirao je Juliana Marqueza u prvoj rundi, dok je Adrian Yanez na isti način kaznio Tonyja Kelleyja koji je jedini pao na vagi uoči ovog eventa.

Od sedam preliminarnih mečeva, čak pet ih je završeno nokautom, a kompletne rezultate UFC-ove priredbe u Texasu, pročitajte pri dnu teksta.

UFC on ESPN 37 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Josh Emmett def. Calvin Kattar via podijeljenom sudačkom odlukom (47-48, 48-47, 48-47)

Kevin Holland def. Tim Means via submission (D’Arce choke) - R2, 1:28

Joaquin Buckley def. Albert Duraev via TKO (doctor’s stoppage) - R3, 0:10

Damir Ismagulov def. Guram Kutateladze via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 29-28, 30-27)

Gregory Rodrigues def. Julian Marquez via KO - R1, 3:18

Adrian Yanez def. Tony Kelley via TKO - R1, 3:49

Preliminarni dio priredbe:

Natalia Silva def. Jasmine Jasudavicius via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-26, 30-27, 30-27)

Jeremiah Wells def. Court McGee via KO (punch) - R1, 1:34

Ricardo Ramos def. Daniel Chavez via KO - R1, 1:12

Maria Oliveira def. Gloria de Paula via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 29-28, 29-28)

Cody Stamann def. Eddie Wineland via TKO - R1, 0:59

Phil Hawes def. Deron Winn via TKO (elbows) - R2, 4:25

Roman Dolidze def. Kyle Daukaus via KO (knee, punches) - R1, 1:13

Linker
24. travanj 2024 16:43