UFC

Julianna Pena i Amanda Nunes odabrane za trenerice jubilarne sezone Ultimate Fightera

Amanda Nunes i Julianna Pena

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Veliki revanš uslijedit će tek nakon snimanja showa koji je prvakinja svojevremeno osvojila

Sredinom ovog mjeseca započet će snimanje jubilarne 30. sezone UFC-ovog showa The Ultimate Fighter, a sad je postalo poznato tko će tim putem preuzeti uloge trenera, odnosno u ovom slučaju trenerica i to po treći put u povijesti showa. Bit će to Julianna Pena i Amanda Nunes, koje će prvo odraditi taj posao, a onda se krenuti pripremati za svoju drugu borbu, koja bi u međuvremenu trebala biti ugovorena.

Pena je inače prva ženska pobjednica tog showa, a to je napravila 2013. godine, u 18. sezoni. To je ujedno bila i prva sezona s trenericama, a to su bile Miesha Tate i Ronda Rousey. Kasnije su još trenerice u jednoj sjajnoj sezoni bile Joanna Jedrzejczyk i Claudia Gadelha. Za razliku od prva dva slučaja, gdje su trenerice bile borkinje koje se uistinu ne podnose, vjerujemo kako bi ovog puta trebalo biti manje tenzija.

Ultimate Fighter se redovno snimao od 2005. do 2018. godine, u formatu od dvije sezone godišnje, no onda je početkom suradnje UFC-a i ESPN-a ukinut. Prošle godine oživljen je sezonom u kojoj su treneri bili Alexander Volkanovski i Brian Ortega, uz plan da se snima jedna sezona godišnje. Iako sezona nije donijela previše sočnih detalja, UFC je bio zadovoljan gledanošću, ali i borcima kakvi su iz showa izašli te su odlučili nastaviti.

Iako je cijeli roster sezone odabran i oni bi uskoro trebali biti u Las Vegasu, za sada nema nikakvih informacija o njemu, kao niti o tome koja će kategorija, ili njih dvije ako je to slučaj, ovog puta biti u igri.

Linker
19. travanj 2024 00:24