UFC

Junior dos Santos nazvao Ganea ‘prljavim borcem‘: ‘Udario ga je u potiljak‘

 Ciryl Gane, Tai Tuivasa

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
JDS i dalje zamjera Ganeu za udarac laktom u potiljak

Pošto je i sam pretrpio udarac u potiljak od Ciryla Ganea, Junior dos Santos nije mogao ostati imun na ono što je vidio u finišu Francuza protiv Taija Tuivase. Naime, jedan od udaraca koji je Tuivasa pretrpio od Ganea prije nego što je pao na pod bio je ilegalni ‘hammerfist‘ u potiljak, ali sudac na to nije reagirao. Na snimci smo čuli i Michaela Bispinga, koji je kao jedan od komentatora tog dvoboja opisao udarac kao ‘udarac u stražnji dio glave‘.

"Taj Gane je baš prljav borac. Ponovno udara u stražnji dio glave. Što će sada svi ‘stručnjaci‘ reći na to?" - napisao je JDS.

Iako je Tuivasa već bio na dobrom putu da padne na pod i jako uzdrman od udaraca koje je primio prije ilegalnog udarca u potiljak, ne može se samo tako odbaciti činjenica da je taj udarac ipak bio ilegalan. Sudac u ringu Marc Goddard nije niti jednom spomenuo taj udarac, niti se Tuivasa žalio na njega nakon borbe. Dos Santos je taj udarac više uzeo k srcu od nekih drugih boraca vjerojatno iz razloga što on i dalje smatra da je za njegov nokaut protiv Ganea zaslužan upravo ilegalan lakat u stražnji dio glave.

U trenutku finiša Gane je Tuivasu udario četiri puta, a vjerojatno je u naletu adrenalina nekontrolirao pogodio i udarac u stražnji dio glave. Nakon tog udarca Gane je Tuivasu još dva puta morao udariti lijevim krošeom da bi ovaj pao na pod. Jednostavno se nije činilo da ga je Gane u potiljak udario namjerno, kao niti to da je taj udarac bio ključan za njegovu pobjedu.

Linker
26. travanj 2024 15:37