UFC

Junior dos Santos tvrdi: ‘Mike Tyson duguje mi 50 tisuća dolara!‘

JDS vs. Mark Hunt

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije prisjetio se zanimljivog slučaja iz 2013. godine

Brazilski borac Junior dos Santos jedan je od najvećih UFC-ovih teškaša u povijesti. 37-godišnji ''Cigano'' proslavio se trilogijom protiv Caina Velasqueza, a upravo u prvom meču došao je i do titule UFC-ova prvaka. Jednom je JDS uspio braniti taj pojas (protiv Franka Mira), prije nego li ga je Cain Velasquez vratio u svoje vlasništvo.

Zadržao se Junior još dugi niz godina pri samom vrhu kategorije, no presudila su mu četiri poraza u nizu, nakon kojih je u trećem mjesecu ove godine otpušten iz najjače svjetske MMA promocije. Potpisao je JDS nedavno za boksačkog promotora S-Jam Boxing, a nerijetko ga viđamo i na kečerskim priredbama u režiji AEW (All Elite Wrestling) promocije.

JDS se u razgovoru za Bloody Elbow prisjetio zanimljivog slučaja iz 2013. godine. Naime, tada je dos Santos u sklopu UFC 160 priredbe odradio meč s Markom Huntom te je slavio nokautiravši Hunta kružnim udarcem nogom u trećoj rundi meča. Brazilac i Novozelanđanin tada su nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri, no JDS tvrdi da ga je Mike Tyson koštao dodatnih 50 tisuća dolara za najbolji nokaut večeri.

''Kad sam se borio protiv Marka Hunta, dobio sam dva bonusa - onaj za najbolju borbu večeri i za najbolji nokaut. Mike Tyson bio je tamo i gledao borbu na konferenciji za medije nakon meča. Dana mu je rekao da sam osvojio dva bonusa, a Mike Tyson mu je odgovorio da bonus za najbolji nokaut dodijeli nekom drugom borcu. Pitao se Mike zašto dati dva bonusa istom tipu. Dakle, koštao me bonusa i dužan mi je 50 tisuća dolara! Lišio me tog novca.'', objasnio je JDS, a zatim je opisao kako je zapravo ljut i na Danu Whitea koji je drugima prepuštao svoje odluke.

''Ta borba bila je stvarno dobra. Gotovo pune tri runde odradio sam protiv Marka Hunta i na kraju sam ga nokautirao kružnim udarcem nogom. Trebali su mi dati dva bonusa. Meni bi to puno značilo, a UFC-u možda i ne. Ta situacija puno mi je rekla o osobnosti Dane Whitea. UFC je toliko velik i ako Mike Tyson kaže da bi netko drugi trebao dobiti bonus, onda bi UFC trebao omogućiti dodatni bonus za još nekog, ali također bi i meni trebali uručiti moj. Ipak, jednostavno su mi ga oduzeli.'', dodao je JDS.

Inače, oduzeti JDS-ov bonus završio je na računu T.J. Granta koji je tada nokautirao Graya Maynarda u prvoj rundi borbe.

Linker
26. travanj 2024 23:37