UFC

Tony Ferguson napravio je određene promjene u pripremama: ‘Vraćam se hrvačkim korijenima‘

Tony Ferguson

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
‘‘El Cucuy‘‘ je shvatio kako nešto mora mijenjati nakon tri uzastopna poraza

Jako bitan meč ovog vikenda čeka Tonyja Fergusona. 38-godišnji ''El Cucuy'' godinama je glasio za ponajboljeg UFC-ovog borca u lakoj kategoriji, a unatoč tome što je upisao 12 pobjeda zaredom u periodu od 2013. pa do sredine 2019. godine, nikad se nije borio za titulu prvaka.

Najbliže tituli neprikosnovenog prvaka, došao je 2017. godine kad je pobjedom nad Kevinom Leejem došao do titule privremenog prvaka u lakoj kategoriji. Kola su krenula nizbrdo nakon 12. uzastopne pobjede koju je ostvario protiv Donalda Cerronea i Ferguson je upisao tri uzastopna poraza.

Justin Gaethje, Charles Oliveira i Beneil Dariushom, redom su ga pobjeđivali. Oliveira je prvak kategorije, Gaethje je prvi izazivač, a Dariush je četvrti u poretku izazivača. Dakle, Ferguson je gubio od najboljih, ali pobjeda je sada imperativ.

Ponovno ga čeka težak posao, jer promocija ga je uparila s Michaelom Chandlerom, petorangiranim izazivačem lake kategorije. Chandler je također u gubitničkom nizu, a pobjeđivali su ga Charles Oliveira i Justin Gaethje. Jednako kao i Fergusonu, Chandleru treba pobjeda i obojica u ovaj meč ulaze iz nezahvalnih pozicija.

38-godišnji Tony Ferguson nije izgledao dobro u svojim posljednjim nastupima i mnogi smatraju kako je njegovo najbolje vrijeme prošlo. ''El Cucuy'' se ne slaže, a u sklopu UFC Countdowna objasnio je što se točno dogodilo u posljednjim nastupima.

''Nisam uspijevao pružati svoja najbolja izdanja u trening kampovima. Bojao sam se da bi drugi mogli naučiti moj zanat i ono što imam za ponuditi, a ja volim imati dozu misterioznosti. Bio sam na vrhu, bio sam na dnu, ali ne želim ponovno izgubiti. Vraćam se hrvačkim korijenima. Doveo sam svog starog trenera iz Grand Valley State Universityja, trenera Davea Millsa. Vratio sam ga da me prebije i to dobro funkcionira. Moje noge vraćaju se u formu. Chandler neće znati što učiniti.''

Ferguson djeluje samouvjereno i najavio je kako će Chandler imati pune ruke posla. Treba dodati kako je Michael Chandler sjajan hrvač i pitanje je može li Ferguson dominirati na tom polju. Možda je Fergusonu dovoljno samo da obrani Chandlerove pokušaje rušenja te da borbu zadrži u stojci. Charles Oliveira i Beneil Dariush radili su mu puno problema s rušenjima i kontrolom u parteru, a sve to natjeralo je Fergusona na promjene i rad na svojim hrvačkim vještinama. Kakav je napredak ostvario, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Linker
17. travanj 2024 01:29