UFC

Kai Kara-France se oglasio nakon poraza: ‘Suđenje u ovom sportu je subjektivno, čestitam Amiru‘

 Kai Kara-France

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Poraz od Albazija je bio dosta blizak te sigurno neće izgubiti kredibilitet kod fanova i kod UFC-a, tako da s pravom na ovaj način gleda na njega

Proteklog vikenda su se na UFC on ESPN 46 priredbi susrela dvojica top boraca iz muha kategorije. Radi se dakako o meču u kojemu je Kai Kara-France poražen dosta kontroverznom sudačkom odlukom, no Amir Albazi je došao do najveće pobjede do sada i već zaziva svoj napad na titulu.

Israel Adesanya je odmah nakon meča krenuo ‘‘drvljem i kamenjem‘‘ na suce, a uistinu se mnogi slažu da je Kara-France trebao pobijediti. Na poraz je konačno reagirao i sam Kai, a izgleda da on taj poraz podnosi bolje nego fanovi:

‘‘Ovo je sport na najvišem nivou. Često su u pitanju milimetri, i već sam ovo puno puta rekao, ali suđenje je jako subjektivno u ovom sportu. Malo boduju štetu, onda im je bitnija kontrola i agresija i ostale stvari. Vjerovao sam u svoju pobjedu na proglašenju, ali skidam kapu i Amiru. Neću se previše zadržavati na tome‘‘, rekao je Kara-France nakon meča.

‘‘Volio bih da sam imao malo veću kontrolu. Trebao sam koristiti prilike i vršiti veći pritisak kad sam mogao. Amir je to dobro izbjegavao. Pokazao se kao jako zaokružen borac, puno ljudi je mislilo da je samo dobar u hrvanju, no pokazao je i da je dobar na nogama. Čestitam mu na pobjedi i na tome što mi je pružio tešku borbu‘‘, dodao je.

Kara-France je tako doživio drugi poraz zaredom, no to ga vjerojatno neće omesti u njegovim planovima. Poraz od Albazija je bio dosta blizak te sigurno neće izgubiti kredibilitet kod fanova i kod UFC-a, tako da s pravom na ovaj način gleda na njega.

Linker
15. travanj 2024 03:18