UFC

Kamaru Usman ima poruku za Chimaeva: ‘Svatko se osjeća nedodirljivo dok mu netko ne probuši taj balon‘

Khamzat Chimaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC 294 nam je na rasporedu ovoga vikenda u Abu Dhabiju, tako da jedva čekamo gledati sve te fenomenalne mečeve

Bivši prvak velter kategorije, Kamaru Usman, odlučio je prihvatiti težak izazov koji ga čeka već ovoga tjedna. Nakon što je u posljednja dva nastupa poražen od Leona Edwardsa, očekivali smo možda nešto dužu pauzu, ali Usman je odlučio prihvatiti borbu protiv Khamzata Chimaeva u srednjoj kategoriji samo deset dana prije!

Bit će Usman nedvojbeno najteži izazov u dosadašnjoj karijeri Khamzata Chimaeva, a nije tajna da mnogi favoriziraju upravo Khamzata. Uistinu ‘‘Borz‘‘ na snimkama djeluje fenomenalno i u odličnoj kondiciji, no Usman je imao jednu vrlo kratku, ali sadržajnu poruku za njega:

‘‘On je jako vješt borac, snažan je, brz, dobar hrvač, dobar ‘grappler‘, dobar je i na nogama. Posjeduje sve što treba. Ali, posjedujem i ja. Na kraju dana, svi smo mi ljudska bića. Svi se osjećaju nedodirljivo dok im netko ne probuši taj balon. Mislim, ovo je van pameti. Ispred sebe imam planinu na koju se moram popeti. Prvo to trebam riješiti, a onda se brinuti oko budućnosti‘‘, rekao je Usman za TMZ Sports.

Svakako će biti zanimljivo gledati Usmana u srednjoj kategoriji, pogotovo jer skida manje kilograma i nedvojbeno će biti svježiji nego u velteru. Međutim, Khamzat nikako neće biti jednostavan protivnik za njega zbog svega što je i sam Usman nabrojao.

Vrlo se lako može dogoditi da pobjednik ove borbe bude sljedeći protivnik prvaka Seana Stricklanda, a i sam je Dana White to nekoliko puta spomenuo. UFC 294 nam je na rasporedu ovoga vikenda u Abu Dhabiju, tako da jedva čekamo gledati sve te fenomenalne mečeve.

Linker
01. svibanj 2024 09:07