UFC

Kamaru Usman istaknuo jednu stvar u kojoj Belal neće moći parirati Edwardsu: ‘On nije dovoljno dobar..‘

Usman

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Bivši UFC prvak u velter kategoriji misli da Edwards neće imati pretjeranih problema s Belalom

Kamaru Usman smatra da će Leon Edwards pobijediti Belala Muhammada na UFC 304. Edwards (21-3 MMA, 13-2 UFC) će braniti svoj velter naslov u revanšu protiv Muhammada (23-3 MMA, 14-3 UFC) u glavnom događaju 27. srpnja u Co-op Live u Manchesteru, Engleska.

Usman je dvaput izgubio od Edwardsa u borbama za naslov, ali su oba meča bila izuzetno natjecateljska. Bivši prvak velter kategorije jednostavno ne vidi kako bi Muhammad mogao kontrolirati Edwardsa na parteru.

"Sviđa mi se Belal, ali mislim da će Leon pobijediti," rekao je Usman u svom podcastu "Pound 4 Pound" s Henryjem Cejudom. "Hrvanje jednostavno nije dovoljno. Sport se toliko promijenio da borci sada uče koristiti kavez kako bi se vratili na noge. To više nije samo hrvanje, jer ako nekoga oborite blizu kaveza, oni će koristiti kavez i vratit će se na noge."

"Borci su postali stvarno dobri u tome. … A Belal Muhammad, ne mislim da je dovoljno dobar hrvač da ga sruši u sredini kaveza i tamo ga zadrži i pobijedi. Belal je definitivno napredovao do razine gdje može mijenjati stav. Može se boriti iz oba stava. Miješa tehnike i zna kako kontrolirati svoj tempo. To je najvažnije. Vidjeli ste to u borbi protiv Burnsa: zna kako kontrolirati svoj tempo."

Edwards je uglavnom uspio odbiti hrvačke napade Colbyja Covingtona kako bi ostvario svoju drugu obranu naslova na UFC 296. Iako Usman misli da Muhammad bolje upravlja svojim tempom nego Edwards, ne vjeruje da će to biti dovoljno.

"Ovo je vrlo intrigantna borba," rekao je Usman. "Ali Leon, kao prvak i s povjerenjem koje ima kao prvak, mislim da će biti oštar."

Linker
12. lipanj 2024 02:22