UFC

‘Zašto ne podnosim Seana Stricklanda? Zbijao je šale na račun djece koja umiru u Palestini, a to je napravio samo da privuče pažnju‘

Sean Strikcland (lijevo) i Belal Muhammad (desno)

 Bjpenn.com
UFC-ov velteraš Belal Muhammad detaljno je pojasnio animozitet koji gaji ka Seanu Stricklandu

Konačno! Konačno je Belal Muhammad dočekao svoj ‘‘title shot‘‘. Američki borac palestinskih korijena borit će se za pojas u velter kategoriji, a meč između njega i prvaka Leona Edwardsa na rasporedu je 27. srpnja (sedmi mjesec) u Manchesteru. Edwards i Belal predvodit će UFC 304 event i zapravo nas čeka svojevrsni revanš.

Muhammad i Edwards borili su se 2021. godine, ali nismo dobili pobjednika te borbe. Početkom druge runde došlo je do uboda u oko, a krivac je bio Leon Edwards. Muhammad nije mogao nastaviti borbu nakon tog uboda u oko i borba je okončana ‘‘no contestom‘‘, odnosno bez službenog pobjednika.

Izuzmemo li taj meč, Belal je u nizu od devet uzastopnih pobjeda i apsolutno zaslužuje napad na titulu. Dugo su UFC-ovi čelnici zapostavljali Muhammada, a ‘‘title shot‘‘ davali su borcima koji su priliku zaslužili manje nego Belal. Muhammad je ostao strpljiv i krajem sedmog mjeseca čeka ga najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Dugo Muhammad proziva Edwardsa kojeg vidi kao jednog od najpoželjnijih protivnika, kako zbog pojasa koji drži, tako i zbog nedovršenog posla u prvom međusobnom okršaju. Osim Leona Edwardsa, Belal Muhammad na svom nišanu ima još jedno ime. Radi se o Seanu Stricklandu, bivšem prvaku UFC-ove srednje kategorije. Poznato je kako Belal ne podnosi Stricklanda, a u Money Loyalty Podcastu, Belal je detaljno pojasnio zašto ne voli Seana.

‘‘Iskreno, nisam mario za njega sve dok nisam objavio nešto o Palestini, a to s dogodilo prije doslovno tri godine. I tada su bili bombardirani, a Strickland je komentirao moju objavu koja nema nikakve veze s njim, samo zato jer voli zabijati nos tamo gdje mu nije mjesto i privlačiti pažnju. Rekao je nešto tipa: ‘Oni jednostavno trebaju odustati. Svakako će izgubiti, samo se trebaju nakloniti‘. Bila je to najgluplja izjava ikad.

‘‘Ali on je to napravio samo zbog pažnje, kako bi dobio komentar s moje strane. On je osoba koja pravi smijuriju od situacije u kojoj ljudi umiru, a to samo pokazuje kakav je on tip osobe. On je smeće. Nedavno je plakao u podcastu Thea Vona i govorio je: ‘Ne možete govoriti o mom ocU. Ne spominjite obitelj, prljavo je raditi nešto takvo‘. On doslovno govori o djeci koja bivaju bombardirana i umiru, a pritom zbija šale na račun toga. Ali kada mu se vrate takve stvar, pokaže se kako on glumi mentalitet čvrstog tipa.‘‘, detaljno je objasnio Muhammad zašto ne voli Seana Stricklanda.

Budućnost bi mogla pružiti meč između njih dvojice. Strickland je nekoć bio velteraš i nema drastične razlike u fizičkoj veličini između njega i Belala. Muhammad bi vjerojatno morao napraviti skok u srednju kategoriju, ali ne sumnjamo da bi prihvatio tu tranziciju kad bi mu UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ ponudili priliku da ušutka Seana Stricklanda.

Linker
12. lipanj 2024 23:21