UFC

Kamaru Usman kritizirao MMA fanove: ‘Tako su puni nepoštovanja, nazivaju me ispranim i govore da više ne mogu ovo raditi‘

Kamaru Usman

 Screenshot (youtube, Club Shay Shay)
Činjenica jest da su najbolji dani iza njega, no nazivati ga pogrdnim imenima ipak nije u redu

Kamaru Usman već neko vrijeme nije razini na kojoj je nekoć bio, a osim što više nije u svom ‘‘primeu‘‘, sustigle su ga razne ozljede s kojima se borio i tokom svojih najboljih dana. U trenutno posljednjem nastupu izgubio je od Khamzata Chimaeva, što mu je ujedno bio treći poraz zaredom.

Čim je upao u ovaj niz, javilo se puno fanova koji su ga počeli kritizirati i nazivati ispranim. Iako više nije u najboljim danima, takve riječi fanova uvelike ga smetaju te je u ‘‘Weighing In‘‘ podcastu govorio o nepoštovanju istih fanova:

‘‘Ja sam ih zabavljao, zabavljao i zabavljao, nije me bilo briga kroz što sve prolazim. Nije me bilo briga s čim se borim fizički, mentalno, emocionalno. Nije me bilo briga, samo bih ulazio tamo i davao dobre nastupe. Istu stvar vidjeli smo primjerice i kod Israela Adesanye koji je imao hrpu obrana titule, ali i kod Alexandera Volkanovskog‘‘, započeo je Usman, pa nastavio:

‘‘Sada sam na mjestu kada imam dosta ozljeda, sve stvari s kojima ste se borili vas sustignu. U poziciji sam kada pokušavam sve to zaliječiti, te nakon svog tog vremena kada ste bili najbolji, oni dođu i nazovu vas ispranim. Kako su samo fanovi puni nepoštovanja. Koje nepoštovanje. Kažu, ispran sam, ne mogu ovo više raditi.‘‘

Činjenica jest da su najbolji dani iza njega, no nazivati ga pogrdnim imenima ipak nije u redu. Voljeli ga ili ne, Usman je jedan od najvećih boraca ove generacije, te kao takav sigurno zaslužuje svo poštovanje koje mu se može dati.

Linker
05. rujan 2024 10:27