UFC

Kamaru Usman se obrušio na Du Plessisa: ‘To što si odrastao u Južnoj Africi te ne čini Afrikancem‘

Usman i Du Plessis

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Dricus je nedavno rekao kako želi postati prvi pravi afrički prvak, što naravno Usmanu nikako nije dobro sjelo

Dricus Du Plessis je nedavno došao do najveće pobjede u svojoj karijeri, a tehničkim nokautom je svladao Dereka Brunsona. Ostao je tako Južnoafrikanac stopostotan u najjačoj promociji, a pobjeda nad Brunsonom mu je bila ukupno peta pod okriljem UFC-a. Borbu prije toga je ‘‘submissionom‘‘ završio Darrena Tilla, tako da se prometnuo kao velika nada srednje kategorije.

Inače, Du Plessis je nedavno rekao kako želi postati prvi istinski afrički UFC prvak, rekavši pritom da Usman i Adesanya to nikako nisu. Tom prilikom je rekao kako njih dvojica s Afrikom nemaju ništa jer niti tamo žive, niti su se ikada tamo spremali za meč. To nikako nije sjelo Usmanu:

‘‘Moj bivši timski kolega mi je to poslao jer me htio zafrkavati. Stvar sa mnom je takva da ja ne pokušavam odmah skakati na neke zaključke i pokušati ubijati ljude zbog takvih stvari, ali… Razumijem što on želi reći, ali on ne može shvatiti da ako ja odem u Kinu, i moji roditelji su iz Kine, ako sam odrastao u Kini, to me ne čini većim Kinezom nego što su ljudi iz Kine. To što si preselio u Južnu Afriku te ne čini Afrikancem‘‘, rekao je Usman na media dayju.

‘‘Pokušaj biti malo oprezniji što govoriš i kako to govoriš. To je tako danas, ovi mlađi tipovi pokušavaju doći ovdje i samo pričati. Žele se svidjeti fanovima, žele se svidjeti ljudima. Pokušajte biti oprezniji jer ni za 20 godina te stvari neće zvučati dobro‘‘, dodao je.

Usman, Adesanya i Ngannou su jako ponosni na svoje korijene, tako da ne čudi da su te stvari zasmetale bivšeg prvaka velter kategorije.

Linker
19. travanj 2024 07:35