UFC

Kamaru Usman: ‘U polutešku idem da vam dokažem da uistinu jesam ‘pound-for-pound‘ broj jedan‘

Kamaru Usman

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Kaže da želi pokazati da je uistinu najbolji bez obzira na kategoriju

Ove subote održava se UFC 278 priredba, na kojoj će aktualni prvak velter kategorije Kamaru Usman pokušati doći do šeste uzastopne obrane titule prvaka i druge pobjede nad Leonom Edwardsom. Međutim, Usman smatra kako samo obrane titule u njegovoj kategoriji nisu dovoljne da ispiše povijest.

Kako vrijeme odmiče, izgleda da je Usman sve ozbiljniji kada je u pitanju prelazak u novu kategoriju. Kako sam navodi, preskočit će srednju i odmah otići u polutešku, jer prema njegovim riječima, same obrane titule nisu dovoljne.

‘‘Želim da me se poštuje. Dakle, kada izađem tamo i sve ih prebijem, želim da me poštujete. Dakle, kada kažem da sam prebio sve u svojoj diviziji i da ću preskočiti jednu, želim vam nešto dokazati. Govore kako sam najbolji ‘pound-for-pound‘, ali to je samo teorija. Ja želim to dokazati i u praksi, neovisno o kategoriji sam najbolji‘‘, rekao je Usman.

Dotaknuo se i subotnjeg protivnika, Edwardsa: ‘‘Ima nešto u Leonu. Jako ga poštujem, težak je protivnik. Rekao sam prije, a kažem i sad; kad sam u kavezu, ja sam sudac, porota i izvršitelj. Imam hrpu motivacije za ovaj meč.‘‘

Usman i Edwards su se inače već borili i to krajem 2015. godine. Bio je to drugi Usmanov meč za UFC, a Edwardsov četvrti. Usman je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom, a Edwards će u subotu tražiti osvetu tog poraza.

Linker
19. travanj 2024 22:38