UFC

Kelvin Gastelum najavio da će novu UFC sezonu otvoriti ‘prekrasnim, čistim nasiljem‘

Kelvin Gastelum 

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prvu UFC priredbu u 2023. će predvoditi Gastelum i Imavov, a pobjeda je na neki način imperativ za nekadašnjeg izazivača

Vjerujemo kako vam je već svima dosta pauze od UFC-a koja traje od sredine dvanaestog mjeseca, a već idućega vikenda najjača promocija otvara novu sezonu. 14. ovog mjeseca održat će se UFC Fight Night 217 priredba koju predvode Kelvin Gastelum i Nassourdine Imavov.

Ovaj okršaj u srednjoj kategoriji prekinut će 28-dnevni ‘‘post‘‘ od UFC-a, a priredba je solidna tako da će se fanovi početi polako vraćati u formu. Osim navedenog dvojca u srednjoj kategoriji, nastupit će imena poput Dana Igea, Umara Nurmagomedova, Punahelea Soriana i drugih, tako da će priredba sigurno biti dobra.

Kelvin Gastelum, jedan od aktera glavne borbe večeri, rekao je kako je motiviran da fanovima pruži odličnu borbu nakon 28-dnevne stanke:

‘‘Bit će 28 dana otkako ste gledali išta od UFC-a. Da bi se iskupili za to, rekao sam si da ću donijeti predivno, čisto nasilje. Vidimo se uskoro‘‘, napisao je Gastelum na svom Twitter profilu.

Što se tiče Gasteluma, trenutno u nije baš zavidnoj situaciji. Poražen je u pet od posljednjih šest mečeva, a posljednju pobjedu ostvario je prije gotovo dvije godine protiv Iana Heinischa na UFC 258 priredbi. Nakon toga je gubio od Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera, a pobijedili su ga i Adesanya, Darren Till i Jack Hermansson.

S druge strane Imavov je u totalno suprotnoj situaciji. Od pet mečeva u UFC-u pobijedio je četiri, a pobjedio ga je jedino Phil Hawes prije dvije godine većinskom sudačkom odlukom. U trenutno posljednjem nastupu je pobijedio Joaquina Buckleyja, tako da nas idućega tjedna sigurno čeka odličan ‘‘main event‘‘.

Linker
19. travanj 2024 08:12