UFC

Kelvin Gastelum pronašao novog protivnika za povratak u velter kategoriju: Čeka ga vrlo opasan ‘grappler‘

Kelvin Gastelum

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Iskusni Gastelum odlučio se vratiti težinskoj kategoriji u kojoj je nekoć nastupao

U moru fantastičnih mečeva koji su proteklih dana potvrđeni od strane UFC-a, isplivao je još jedan vrhunski obračun velteraša. Nakon sedam godina izbivanja iz velter kategorije, Kelvin Gastelum ponovno će se vratiti u svoju nekadašnju težinsku kategoriju, a poznati su svi detalji oko njegovog povratničkog nastupa u velteru.

Protivnik Kelvinu Gastelumu bit će Sean Brady (15-1-0), devetorangirani izazivač unutar velter kategorije. Brady je sve do desetog mjeseca prošle godine bio neporažen i kotirao je kao jedan od najvećih talenata UFC-ove velter kategorije. Belal Muhammad prošle je godine razotkrio Bradyjeve mane i porazio ga je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Uslijedila je duga pauza popraćena brojnim ozljedama i otkazivanjima ugovorenih mečeva protiv Michela Pereire i Jacka Della Maddalene. 30-godišnji Brady u kavez bi se napokon trebao vratiti 2. prosinca (12. mjesec) na UFC Fight Night 233 eventu, a čeka ga vrlo nezgodan ispit u vidu Kelvina Gasteluma.

Gastelum se trebao vratiti u velter kategoriju ranije ovaj mjesec, točnije 16. rujna (deveti mjesec). Kelvin je imao ugovoren meč protiv Shavkata Rakhmonova, ali zbog ozljede je otkazao nastup. UFC je naknadno upario Shavkata i Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona, a Gastelum je dobio ipak nešto niže rangiranog protivnika. Naime, Rakhmonov je šesti u poretku izazivača, dok je Brady deveti.

Kelvin će u meč protiv Bradyja ući nakon pobjede nad Chrisom Curtisom u četvrtom mjesecu ove godine. Odličan meč tada su odradili Gastelum i Curtis, dobili su bonus za najbolju borbu večeri na UFC 287 eventu, a Gastelum je slavio jednoglasnom odlukom. Kako će proći protiv odličnog grapplera kao što je Brady, saznati ćemo početkom 12. mjeseca.

Nadamo se da nitko od njih neće biti primoran otkazati ovaj meč.

Linker
30. travanj 2024 10:41