UFC

Kevin Holland produžio ugovor s UFC-om, bivši prvak otkrio kako mu pomaže s hrvanjem

Vettori vs. Holland
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Unatoč dva poraza u nizu, UFC vjeruje da ono najbolje od "Trailblazera" tek dolazi

Ušao je Kevin Holland u 2021. godinu kao potencijalna nova UFC-ova zvijezda. Pet pobjeda koje je ostvario u razmaku od samo sedam mjeseci svakako su nešto na što nitko nije mogao ostao ravnodušan. Posebno impresivan bio je način na koji je savladao Jacarea Souzu, čime je završio prošlu godinu kao Top 10 borac UFC-ove ljestvice izazivača srednje kategorije.

Što je u ovoj godini krenulo po krivu? Odgovor je vrlo jasan i očigledan. Ugovaranje borbi protiv boraca koji će u prvi plan staviti Kevinov najveći nedostatak. Derek Brunson i Marvin Vettori uništili su ga hrvanjem i kontrolom. Koliko god "Trailblazer" na nogama bio opasan, inovativan i atraktivan, jednako toliko je loš kad ga se baci na pod. Uvjerljivo je izgubio deset rundi u nizu. Ono što nije izgubio je pozitivan duh, ali niti posao u UFC-u. Zapravo, promocija poprilično vjeruje da ono najbolje od ovog 28-godišnjaka tek dolazi.

Potvrda toga je novi ugovor koji je Holland dobio i koji ga veže uz UFC na veći broj borbi. Prva mu slijedi već 2. listopada, kad će se pobjedama pokušati vratiti protiv Kylea Daukausa, a pred tu borbu započeo je suradnju s novim trenerom hrvanja. Nakon što je neko vrijeme proveo s Danielom Cormierom u American Kickboxing Academyju, pravu suradnju dogovorio je s čovjekom kojeg u sportu nije bilo otkako se iz njega povukao, Johnyjem Hendricksom.

Bivši UFC prvak velter kategorije i poprilično uspješni te kvalitetni hrvač posljednji put se u Octagonu borio u studenom 2017. godine, kad je poražen od Paula Coste. Okušao se godinu nakon toga u boksu bez rukavica, no doživjevši poraz se jednostavno povukao iz borilačkog sporta na gotovo tri godine. Sve dok ga nije odlučio kontaktirati borac kod kojeg ga je privuklo to što dolazi iz Texasa te što ima potencijal postati još jedan uspješan UFC borac iz najveće američke savezne države.

"Ja sam drugačiji trener od svih drugih. Kao dvosmjerna sam ulica. Zanima me dobro i loše te tek nakon toga idem naprijed. Kevin je pokupio puno dobrih stvari. Način na koji ih implementira svom tijelu je dobar. Na meni je samo to da mu pošaljem što više znanja mogu. Neće to uvijek biti sto posto, no tako što niti ne želim", rekao je Hendricks u razgovoru za MMA Junkie, dodavši kako je Holland njegov bitan projekt:

"Nemam namjeru raditi niti s jednim drugim borcem srednje kategorije, nisam takva osoba. Bit ću vam iskren. Sad sam upoznao Kevina i zapravo je zabavno raditi s njim, zabavno je učiti nekoga tko želi naučiti. Suprotnosti se inače privlače. Kevin je posebna osoba izvan i unutar Octagona i želim proći s njim kroz svaki mogući scenariji. Glavni cilj je da se svi, kad Kevin uđe u Octagon, panično pitaju kako odgovoriti na njegovo hrvanje, kao i na njegove udarce. Cilj nam je napraviti zagonetku koju neće moći riješiti."

Kevinov idući protivnik slavio je u samo jednoj od tri dosadašnje UFC borbe, ali se pokazao kao vrlo čvrst borac čija se glavna kvaliteta nalazi u parteru.

Linker
23. travanj 2024 09:51