UFC

Kevin Lee o tome kada se trebao umiroviti: ‘Pravo vrijeme bilo bi nakon borbe s Charlesom Oliveirom, tad sam se već premišljao!‘

Kevin Lee

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Nedavno je Rinatu Fakhretdinovu trebalo manje od minute da ‘uspava‘ Leeja

Nedavno smo pisali o tome da se Kevin Lee napokon odlučio povući iz MMA sporta nakon što je u svojoj karijeri pretrpio previše štete. U posljednjoj borbi prije 17 dana Rinatu Fakhretdinovu trebalo je manje od minute da "uspava" Leeja, a nakon toga je službeno odlučio okončati karijeru, a pokušao je i objasniti zašto:

‘‘Posljednje tri godine su bile jako teške, pogotovo za moje tijelo. Bilo je puno ozljeda i iskreno, to je jedan od najvećih faktora ove odluke. Trebam novu operaciju nakon ove borbe, a ponosan sam što sam izašao na štitu. Ponosan sam i što sam izašao pod svojim uvjetima. No, u ovom trenutku trebam misliti na više od sebe i svojih vještina. Ako Bog da, slava Bogu, On će me voditi mojim sljedećim putem. Koristit ću vještine da pomognem ljudima‘‘, tada je kazao Lee na svom Instagram profilu.

Sada je otkrio i kada se po njegovom mišljenju zapravo trebao povući.

"Da sam se umirovio nakon borbe s Charlesom Oliveirom, tada bi bilo pravo vrijeme. Čak će vam i Firas Zahabi reći, ponekad kada završite s borbom, ponekad imate trenutke poput: ‘Što sam, dovraga, upravo napravio? Što mi radimo? Ovo je ludo, zar ne?‘ Nakon te borbe, imao sam drugačiji osjećaj prema tome i dio mene želi objaviti intervju nakon borbe gdje sam im na neki način rekao da želim uzeti nekoliko godina odmora, i iskreno, vjerojatno sam trebao otići u mirovinu upravo tada."

Nakon poraza od Fakhretdinova je bilo jasno da Lee u UFC-u nema više što tražiti, tako da je ovakva odluka vjerojatno i ispravna. Sada se može posvetiti trenerskom poslu i prestati primati nepotrebnu štetu.

Linker
27. travanj 2024 09:44