UFC

Kevin Lee se i službeno povukao iz MMA-a, objavio je kako prestaje s profesionalnim sportom

Kevin Lee

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nakon poraza od Fakhretdinova je bilo jasno da Lee u UFC-u nema više što tražiti, tako da je ovakva odluka vjerojatno i ispravna

Jučer smo pisali o tome kako su razni portali prenijeli komentare Kevina Leeja da će se umiroviti, no to još tada nije bilo službeno. No, u ovom trenutku sa sigurnošću možemo reći kako je Kevin Lee i službeno odlučio povući se iz MMA sporta. Odlučio je okončati jedanaest godina dugu karijeru, a ostat će upamćen kao nikad iskorišteni potencijal.

Nedavno je manje od minute bilo potrebno Rinatu Fakhretdinovu da ‘‘uspava‘‘ Leeja, a odmah se vidjelo da ne izgleda dobro. Sada je i službeno odlučio okončati karijeru, a pokušao je i objasniti zašto:

‘‘Posljednje tri godine su bile jako teške, pogotovo za moje tijelo. Bilo je puno ozljeda i iskreno, to je jedan od najvećih faktora ove odluke. Trebam novu operaciju nakon ove borbe, a ponosan sam što sam izašao na štitu. Ponosan sam i što sam izašao pod svojim uvjetima. No, u ovom trenutku trebam misliti na više od sebe i svojih vještina. Ako Bog da, slava Bogu, On će me voditi mojim sljedećim putem. Koristit ću vještine da pomognem ljudima‘‘, rekao je Lee na svom Instagram profilu.

‘‘Da skratim priču, odlučio sam umiroviti se iz MMA-a i UFC-a. bilo je to dugih 12 godina, 12 godina sam bio najbolji borac kakav mogu biti. Kad pogledam unazad, imao sam fantastičnu karijeru. Pokazao sam da se mogu boriti s najboljima na svijetu. Nikad nisam odustao‘‘, dodao je Lee.

Nakon poraza od Fakhretdinova je bilo jasno da Lee u UFC-u nema više što tražiti, tako da je ovakva odluka vjerojatno i ispravna. Sada se može posvetiti trenerskom poslu i prestati primati nepotrebnu štetu.

Linker
27. travanj 2024 14:24