UFC

Khabib Nurmagomedov kritičan prema prvaku: ‘Ne bih volio biti prvak poput Sterlinga‘

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (youtube, Ufc Russia)
Dagestancu se ne sviđa način na koji je Aljamain Sterling postao prvakom UFC-ove bantam kategorije

Gotovo četiri mjeseca prošla su od UFC 259 priredbe na kojoj se Aljamain Sterling kontroverzno okitio titulom prvaka UFC-ove bantam kategorije. Njegov protivnik Petr Yan bio je bolji i dominantniji borac, a kako je borba odmicala, razlika u kvaliteti bila je sve očitija. Međutim, tridesetak sekundi prije kraja četvrte runde, Petr Yan uputio je nedozvoljeni udarac koljenom u Sterlingovu glavu. ''Funk Master'' nije mogao nastaviti i diskvalifikacija Yana učinila je Sterlinga novim prvakom. Puno osuda i uvreda upućeno je ka Aljamainu Sterlingu, a Yan tvrdi da se radilo o glumi. Khabib Nurmagomedov također se osvrnuo na ishod te borbe.

''Ne bih volio postati prvakom na taj način. Mislim da Sterling i njegovi ljudi dijele to mišljenje, no pokušavaju ga podržati i razumijem ih. Ne bih htio biti prvak koji je umalo izgubio, no osvojio je pojas jer je njegov protivnik prekršio pravila. Ne želim nikoga osuđivati, no ne sviđa mi način na koji je to završilo.'', rekao je Khabib u razgovoru za UFC Russia.

Nurmagomedov ne opravdava Yanov potez, no vjeruje kako je njegov sunarodnjak bolji borac te da će vratiti pojas.

''Govoreći o Yanu, istina, napravio je pogrešku koja ga je koštala pojasa. Međutim, ako Yan odradi svoju zadaću, profitirat će iz ove situacije. Prvo i osnovno, on treba nastaviti s treninzima i mora ostati gladan i fokusiran. Mislim da će mu dati borbu ove godine, možda čak i revanš, zaslužuje ga. Smatram da svakako treba meč i to će mu puno pomoći. Nadam se da će ga iskoristiti za dodatni napredak, odnosno sebi u korist. To ćemo vidjeti kad dobije revanš i vrati pojas. Mislim da tako mora biti. Kao u dobrim turskim sapunicama, uvijek se sretno završi.''

Očekuje se kako će Petr Yan dobiti ekspresni revanš te neće morati odraditi jednu borbu prije nego li dobije priliku za vratiti pojas. Aljamain Sterling prošao je operaciju vrata, no njegov povratak očekuje se krajem godine i tada bi ovaj dvojac trebao odraditi spomenuti revanš. Vidjet ćemo kojeg od dvojice boraca čeka završetak kao u turskim sapunicama.

Linker
18. travanj 2024 22:57