UFC

Khabib Nurmagomedov oglasio se povodom godišnjice smrti svog oca: ‘Sve što imamo je privremeno‘

Abdulmanap Nurmagomedov i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (youtube, Ufc)
Dagestanski borac prošle godine pretrpio je težak gubitak u obitelji

Trećeg dana srpnja protekle godine, borilački svijet ostao je zatečen smrću Abdulmanapa Nurmagomedova. Otac tadašnjeg UFC-ova prvaka lake kategorije nekoliko mjeseci proveo je u bolnici. Problemi za Khabibovog oca započeli su krajem travnja 2020. godine. Abdulmanap se vratio iz šetnje planinama te je primjetio respiratorne probleme. Odbijao je otići liječniku, no nakon dva dana bio je primoran otići u bolnicu u Mahačkalu gdje su mu počeli tretirati upalu pluća. Negativan je bio na koronavirus sve do sredine svibnja, no kako je vrijeme odmicalo, stanje 57-godišnjaka drastično se pogoršavalo. Niz problema zadesilo je Abdulmanapa. Počevši od plućnih i srčanih poteškoća pa sve do moždanog udara. Khabibov otac dio je vremena proveo i u komi, a tragična kulminacija dogodila se 03. srpnja kada je veliki dagestanski trener preminuo.

Khabib Nurmagomedov oglasio se objavom na Instagramu povodom godišnjice smrti svoga oca. Objava sadrži video u kojem Abdulmanap hrani konje, a Khabib je u tekstu napisao:

''Danas je godina dana otkako nas je moj otac napustio. Taj događaj digao je moju razinu svijesti da ništa na ovom svijetu ne pripada nama, čak ni naša djeca, roditelji i posjedi. Sve je privremeno i prolazno. Sve pripada Alahu i njemu ćemo se vratiti. Vežite vaša srca za Alaha, budite više nasamo s Njim. Doći će vrijeme kad ćemo svi završiti u grobu, a tamo ćemo biti sami. Naši prijatelji, rodbina i posjedi neće biti s nama, samo naša djela će nas pratit u grob.'', napisao je Khabib koji se i umirovio borbu nakon smrti svoga oca.

Abdulmanap Nurmagomedov bio je ključna figura u formiranju Khabiba kao jednog od najboljih MMA boraca u povijesti. Međutim, utjecaj pokojnog Nurmagomedova nije vezan samo za Khabiba. Abdulmanap jedan je od najzaslužnijih za sve veći proboj Dagestanaca na globalnu MMA scenu. Uistinu velik trener i čovjek.

Linker
25. travanj 2024 07:01