UFC

Khabib Nurmagomedov o svome nasljedniku: ‘On može završiti Dustina Poiriera‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Često je Khabib isticao kako je upravo Islam Makhachev njegov nasljednik

''Kada ti završiš, doći će Islamovo vrijeme'', riječi su Khabibovog pokojnog oca Abdulmanapa Nurmagomedova koje je često govorio svome sinu. Khabib također nerijetko ističe kako je Islam Makhachev (19-1, 8-1 UFC) najbolji borac UFC-ove lake kategorije te je pitanje vremena kada će osvojiti pojas. 29-godišnji Islam trenutno je na sedam pobjeda u nizu te okupira deveto mjesto UFC-ova poretka u lakoj kategoriji. Ovog vikenda predvodit će UFC on ESPN 26 priredbu borbom protiv Brazilca Thiaga Moisesa (15-4, 4-2 UFC).

Khabib Nurmagomedov u razgovoru s ESPN-ovim Brettom Okamotom iskoristio je priliku da ponovno istakne Islama Makhacheva kao budućeg prvaka UFC-ove lake kategorije.

''Mislim da je ispred svih boraca lake kategorije. Stvarno vjerujem da može završiti Dustina Poiriera. Možda će Dustin biti uznemiren ovom izjavom, no uistinu vjerujem da ga Islam može završiti. Charlesa Oliveira bi uništio. Mislim da se Charles ne bi mogao igrati sa svojim jiu-jitsu gardom protiv Islama. Samo nam treba vremena i nadamo se izbjeći nesreće.'', rekao je Khabib.

Thiago Moises s druge strane nije toliko fasciniran svojim protivnikom te smatra kako Makhachev nije ništa poput Khabiba.

''Mislim da je Khabibov tempo viši od njegovog. Khabib neprekidno radi, ne zaustavlja se, vrši više pritiska. Islam je tehnički nešto profinjeniji na nogama. Za mene je Khabib najbolji borac lake kategorije u povijesti. Nitko nije kao on, pa tako ni Islam. Najveća razlika među njima je u tempu kojim se bore.'', rekao je Moises u razgovoru za MMA Junkie.

Brazilac je također u dobrom nizu pobjeda. Savladao je zadnja tri protivnika, a radi se o solidnim borcima poput Michaela Johnsona, Bobbyja Greena i Alexandera Hernandeza. Ukoliko uspije savladati prepreku u vidu Islama Makhacheva, mogao bi osjetno skočiti sa svog četrnaestog mjesta koje trenutno drži na UFC-ovoj ljestvici.

Linker
25. travanj 2024 11:20