UFC

(VIDEO) Khabib tvrdi da će Makhachev jahati Oliveiru poput konja: Sve je pojasnio Usmanu i Cejudu

Khabib Nurmagomedov i Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Umirovljeni dagestanski MMA borac objašnjavao je kako kontrolirati protivnika u parteru

Ususret svakoj priredbi pod okriljem Eagle FC-a, Khabib Nurmagomedov zapravo je u centru pažnje više nego borci koji nastupaju na priredbi njegove MMA promocije.

Ne čudi to previše s obzirom na status koji Nurmagomedov ima u MMA zajednici. Sve se više potežu pitanja oko toga kako bi Nurmagomedov prošao u meču protiv Charlesa Oliveire, trenutno najboljeg borca lake kategorije na svijetu.

Nurmagomedov ipak odbacuje takve usporedbe i tvrdi da je njegova karijera definitivno gotova. Khabib u prvi plan gura svog prijatelja i nasljednika, Islama Makhacheva.

Uvjeren je Khabib da je Islam bolji borac od ''Do Bronxa'' i da zaslužuje priliku to pokazati. Makhachev je navodno spreman odraditi taj meč i u Brazilu, a obojica vjeruju kako će Oliveira izgubiti tamo gdje je najjači, u parteru.

''Do Bronx'' je po mnogima najveći majstor ''submissiona'' u povijesti UFC-a, ali Dagestanci su poznati po svojoj besprijekornoj kontroli u parteru. Khabib i Makhachev vjeruju da će Oliveira biti prisiljen na predaju nakon Islamova pritiska, a Nurmagomedov je detaljnije pojasnio tehničke aspekte takve kontrole i pritiska.

''Nemojte pritiskati ovako. Zgrabite protivnika nogama, poput konja. Znate li kako jahati konja? Nogama kontrolirajte protivnika, a ruke koristite za udarce. O tome pričam. Ovo je nešto što će Islam napraviti Charlesu Oliveiri. Islam će ga jahati (poput konja). Previše ljudi podcjenjuju Islama. Misle da Charles Oliveira ima dobar parter. On nema nikakav parter. Ako ste osam puta tapkali u UFC-u, kako možete govoriti da imate dobre vještine u parteru? Osam puta je tapkao.'', objašnjavao je Khabib, a slušali su ga Henry Cejudo i Kamaru Usman.

''Do Bronx'' jeste upisao osam poraza pod okriljem UFC-a, ali nisu svi porazi bili ''submissionom'', odnosno tapkanjem. Jim Miller, Anthony Pettis i Ricardo Lamas pobijedili su ga prisiljavanjem na predaju, dok su Cub Swanson, Max Holloway i Paul Felder upisali pobjede nokautima (KO/TKO) protiv Oliveire. Frankie Edgar pobijedio ga je jednoglasnom odlukom.

Kako je izgledalo Khabibovo ''predavanje'' koje su Usman i Cejudo pozorno slušali, pogledajte u videu koji je objavio Chael Sonnen, a nalazi se pri dnu ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 20:21