UFC

Khabibov rođak frustriran je trenutnom situacijom: ‘Kako da porazim top borca kad svi odbijaju borbu sa mnom?‘

Umar Nurmagomedov (lijevo) i Khabib Nurmagomedov (desno)

 Instagram (umar Nurmagomedov)
28-godišnji Umar Nurmagomedov muči se s pronalaskom visokorangiranih protivnika

Umar Nurmagomedov, rođak Khabiba Nurmagomedova, trenutno je u sličnoj nezahvalnoj situaciji s kakvom se nekoć nosio Islam Makhachev. Silno se Umar muči s pronalaskom adekvatnog protivnika i dojam je da bi ti problemi mogli potrajati.

Nekoliko je razloga koji mu stvaraju taj problem. Prije svega, Umar Nurmagomedov fantastičan je borac i šampionski materijal. 16 pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je ovaj borac bantam kategorije, a unutar UFC-a upisao je četiri pobjede. No, Nurmagomedov trenutno zauzima 13. mjesto u poretku izazivača unutar bantam kategorije.

Dakle, samo dva rangirana borca lošije su rangirana od njega. Ostali rangirani borci u slučaju pobjede nad Umarom ne dobivaju puno, dok porazom gube svoju poziciju u poretku. Znajući da je Umar borac koji kvalitetom ima svoje mjesto u top 5, mnogi radije biraju druge protivnike koji su možda bolje rangirani, ali vjerojatno nešto lakši protivnici od neporaženog Dagestanca.

Čak je i Dana White u par navrata potvrdio kako se muče s pronalaskom protivnika za ovog sjajnog borca, ali moramo spomenuti kako dio krivice snosi i sam Umar. Imao je Nurmagomedov ugovoren meč protiv Coryja Sandhagena u osmom mjesecu prošle godine, ali ozlijedio se na pripremama i propustio je šansu za odraditi najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odustali su od tog meča nakon Umarovog otkazivanja, a Nurmagomedov će nastup čekati sve do ovog vikenda i UFC Fight Night 238 eventa. No, ovaj put dobiva znatno drukčijeg protivnika od prvotno planiranog Sandhagena.

Bekzat Almakhan (17-1-0) bit će Umarov protivnik. 26-godišnji Kazahstanac zapravo će debitirati u UFC-u i odmah u debiju borit će se protiv borca kakav je Umar Nurmagomedov. Ovdje je Umar u nezahvalnoj poziciji, jer pobjeda nad debitantom neće mu donijeti ništa značajno na rang ljestvici, dok bi ga poraz skupo koštao.

Tijekom konferencije za medije uoči svog nastupa na ovotjednom UFC-ovom eventom, Umar je iskazao nezadovoljstvo odbijenicama koje dobiva od drugih boraca u kategoriji.

‘‘Drugi borci navode me da se osjećam kao prvak ove kategorije. Uistinu mi stvaraju taj osjećaj, ali onda dođem u dvoranu gdje me Khabib (Nurmagomedov) ili netko drugi izdominira i spuste me na zemlju. Nadam se da će netko prihvatiti meč protiv mene, nadam se nekome u top 5 nakon ovog meča.‘‘, započeo je Umar, a zatim je dodatno pojasnio svoje frustracije.

‘‘Svi govore: ‘On ne zaslužuje ovo, nikog nije porazio.‘ Kako nikog nisam porazio? 4-0 nije loš učinak u UFC-u. Koliko boraca započne na ovakav način? Ne želim zvučati bahato, niti ću govoriti da sam na vrhunskoj razini i nešto slično. Ali, ako je netko došao u UFC, prikazuje dobre nastupe i uništio je sve svoje protivnike, to znači da se taj tip mora boriti s nekim snažnim. Ne možete stalno govoriti da nisam zaslužio priliku jer nikog nisam porazio. Kako da porazim nekog? Kako mogu pobijediti nekog kvalitetnog ako oni ne prihvaćaju borbu?‘‘, pita se Umar.

U nastavku obraćanja medijima Umar je poručio kako neće podcijeniti niti Bekzata Almakhana. Nurmagomedov ističe kako se radi o jako kvalitetnom protivniku, ali ipak se nada borbi protiv nekog od visokorangiranih boraca.

Porazi li Almakhana, uistinu će doći vrijeme za Umarove mečeve s najboljim borcima u kategoriji. Vrijeme je da ovaj 28-godišnji Dagestanac dobije priliku dokazati koliko zapravo vrijedi.

Linker
17. travanj 2024 03:08