UFC

Khamzat Chimaev pristao na revanš protiv Gilberta Burnsa: ‘Ovog puta u Brazilu i na 84 kg‘

Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Izgleda da ni Burns ne bi imao ništa protiv, iako još uvijek nema službenih informacija

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns ove su godine odradili jedan od uzbudljivijih mečeva, a to je bilo u četvrtom mjesecu ove godine. Pobjedu je tom prilikom odnio Khamzat jednoglasnom sudačkom odlukom, iako je i ‘‘Durniho‘‘ pružio odličan nastup.

Bio je to definitivno najteži test u dosadašnjoj Khamzatovoj karijeri u kojem je Burns bacio ček 119 značajnih udaraca u te tri runde, dok je Khamzat bacio 108. Bez obzira na to na sudačkim karticama je bio bolji te je odnio pobjedu, a izgleda da su i obje strane zainteresirane za revanš.

UFC 283 priredba se održava u prvom mjesecu u Brazilu, a bilo bi gotovo nezamislivo da Burnsa ne gledamo na tom ‘‘cardu‘‘. Bilo je govora da će se na tom eventu boriti protiv Masvidala, no još ništa nije službeno.

Čak i ako borba s Masvidalom definitivno otpadne, ‘‘Durinho‘‘ je već smislio kako će zabaviti domaću publiku. Naime, Chimaev je nakon Pereirinog osvajanja titule u srednjoj kategoriji odmah počeo prozivati Brazilca, no vjerojatno nije toliko izgledno da ćemo taj meč uistinu i gledati.

‘‘Ako Alex nije spreman da bude ubijen, učinimo to opet ali ovaj put u Brazilu na 84 kg‘‘, napisao je Burnsu u komentar Khamzat.

Hoće li se ova borba uistinu opet dogoditi, ostaje nam za vidjeti. Realna situacija je takva da će Burns vjerojatno tražiti lakši meč za potencijalno veći novac što je u svakom slučaju Masvidal, no vjerujemo kako se fanovi nikako ne bi bunili da ponovno gledamo njega i Chimaeva.

Linker
26. travanj 2024 15:52