UFC

King Mo tvrdi da bi Prochazka pobijedio Jonesa: ‘On vas ne ide tehnički nadmudriti, on vas ide prebiti‘

 Jiri Prochazka 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Mo uistinu ima iskustva borbe protiv Jirija, a upravo je on posljednji borac koji je pobijedio odličnog Prochazku

Jiri Prochazka je mnogima poznat još iz dana kada se borio u japanskom Rizinu, a kada je došao u UFC odmah su mu dali rangiranog Volkana Oezdemira kojeg je nokautirao, a zatim je na isti način teškim nokautom pobijedio Dominicka Reyesa. Bilo je to dovoljno vodstvu UFC-a da ga gurne u meč za titulu, a istu je i osvojio porazivši Glovera Teixeiru.

Braniti pojas je trebao također protiv Glovera, no revanš nikad nećemo vidjeti jer se Glover povukao iz sporta. Nekoliko tjedana prije je Jiri doživio tešku ozljedu ramena koja ga je natjerala da napusti pojas da ne zadržava kategoriju, a napast će ga ponovno čim se vrati.

King Mo je borac koji itekako ima iskustva s Prochazkom, a on je ujedno i posljednji borac koji je uspio pobijediti Jirija. 2015. ga je teško nokautirao, a Jiri je poraz osvetio četiri godine kasnije. Iz svega toga iskustva, King Mo tvrdi da je Prochazka borac koji može pobijediti Jonesa:

‘‘Mislim da zdravi Jiri Prochazka ima stil kojim može pobijediti Jonesa. Mislim da je Jon Jones odličan borac, vjerojatno jedan od najboljih svih vremena. Da bi pobijedili jednog takvog borca, morate ući u njega. Morate ga tući kao da runda traje tri minute. Jiri se bori visokim tempom, nema strah od nikog. On vas ne pokušava tehnički nadmudriti, on vas ide prebiti‘‘, rekao je Mo Chaelu Sonnenu.

Na kraju je još istaknuo kako to vrijedi za polutešku kategoriju, dok za tešku nije siguran. Možda jednog dana uistinu i budemo gledali ovaj meč, naravno ukoliko Jiri ponovno postane prvak i odluči se okušati u teškoj, a u to vrijeme Jones bude držao pojas u teškoj.

Linker
26. travanj 2024 03:49