UFC

Koliko će zaraditi Volkanovski i Topuria? Poznati novinar otkrio je zarade svih aktera UFC 298 eventa!

Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Lista zagarantiranih honorara objavljena je na Twitter računu Manouka Akopyana

Četiri UFC eventa gledali smo u ovoj kalendarskoj godini, a večerašnji peti ujedno je i najbolji UFC-ov event u 2024. godini, barem na papiru.

Alexander Volkanovski i Ilia Topuria predvodit će priredbu u Anaheimu, a pobjednik će otići kući kao prvak UFC-ove perolake kategorije. Obojica su fantastični borci, neporaženi su unutar UFC-ove perolake kategorije, a Topuria je neporažen u kompletnoj dosadašnjoj karijeri (14-0).

Oba borca potkovana su u svim segmentima borbe, fizički su besprijekorno spremni i mentalno su snažni. Stvarno dobar meč gledat ćemo u sklopu ‘‘main eventa‘‘.

Ostatak eventa nudi pregršt velikih imena na ‘‘fight cardu‘‘. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije, Robert Whittaker, borit će se protiv Paula Coste, Brazilca koji će eventualnom pobjedom pokušati doći do napada na titulu.

Ian Garry i Geoff Neal riješit će određene ‘‘trzavice‘‘ koje postoje među njima, dok Henryja Cejuda i Meraba Dvalishvilija čeka obračun koji bi mogao odrediti sljedećeg izazivača u bantam kategoriji. Cejudo je najavio odlazak u mirovinu ako večeras izgubi od sjajnog Gruzijca, ali Merab ulazi u ovaj meč nakon devet uzastopnih pobjeda i ne planira se zaustaviti na posljednjem koraku prije ‘‘title shota‘‘.

Anthony Hernandez i Roman Kopylov otvorit će ‘‘main card‘‘, dok ‘‘prelimsi‘‘ nude također neka vrlo zanimljiva imena među kojima se ističu supertalentirani Rinya Nakamura, zatim Mackenzie Dern, Amanda Lemos, Oban Elliott itd.

Dojam je da su i fanovi jako zainteresirani za ovaj event, jer prva četiri ovogodišnja eventa nisu pretjerano oduševila i publika je željna dobrog ‘‘fight carda‘‘. Gledanost će sigurno biti velika, ali osim samih mečeva, fanove često zanimaju i zarade UFC-ovih zvijezda.

Manouk Akopyan, poznati novinar BoxingScene.com portala i LA Timesa, navodno je došao do liste na kojoj su navedeni zagarantirani honorari svih sudionika UFC 298 eventa.

Radi se o iznosima u koje nisu uključeni PPV bodovi, sponzorske zarade i eventualno neki dodatni iznosi koje borci mogu dobiti od strane UFC-a. Radi se o minimalno zagarantiranim honorarima, a navedeni su i bonusi za pobjedu kod boraca koji imaju tu stavku u ugovoru.

Tako ova lista otkriva da će Alexander Volkanovski zaraditi minimalno 750 tisuća dolara za meč protiv Topurije, neovisno o ishodu same borbe. Kad se pridoda zarada od prodaje PPV-a, Volkanovski bi trebao zaraditi više od milijun američkih dolara. Njegov protivnik Topuria uprihodit će minimalno 350 tisuća dolara.

Robert Whittaker i Paulo Costa također imaju dobre ugovore. Whittaker ima zagarantiranih 300 tisuća dolara za sam nastup, a u slučaju da porazi Costu, kući će otići sa 400 tisuća dolara. Paulo Costa za nastup će dobiti 250 tisuća dolara, dok mu pobjeda donosi još 100 tisuća dolara na računu.

Henry Cejudo ako porazi Meraba, zaradit će 300 tisuća dolara, dok u slučaju poraza dobiva 150 tisuća dolara. Zanimljivo je da se i Mackenzie Dern može pohvaliti jako dobrim ugovorom. Američka borkinja dobiva 200 tisuća dolara za nastup, a uspije li Mackenzie pobijediti Amandu Lemos, UFC će joj isplatiti dodatnih 100 tisuća dolara.

Kompletnu listu možete pogledati na slici ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 12:10