UFC

Max Holloway smatra da je Topuria preskočio ‘stepenicu‘: ‘Postoji razlog zašto ga meni nisu dali‘

Max Holloway

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije smatra prognozirao je ishod glavne borbe UFC 298 eventa

UFC-ova perolaka kategorija proteklih par godina zatekla se u zanimljivom problemu. Alexander Volkanovski već neko vrijeme ‘‘sjedi‘‘ na tronu, dok Max Holloway suvereno drži prvo mjesto u poretku izazivača.

Problem leži u činjenici da su Holloway i Volkanovski triput dijelili kavez, a u sva tri navrata Volkanovski je završio kao pobjednik. To je dovelo do situacije gdje ostali izazivači zapinju na prepreci zvanoj Max Holloway, a četvrti meč između Volkanovskog i Hollowayja nema smisla, barem zasad.

Tako se Volkanovski našao u situaciji gdje mu Holloway ‘‘čisti‘‘ kategoriju. Imali smo situacije gdje se Volkanovski borio protiv boraca koji su gubili od Hollowayja (Yair Rodriguez, Brian Ortega), ali obojicu je porazio bez većih problema. Još gore je prošao Chan Sung Jung koji je pojas napao bez da se prethodno borio protiv Hollowayja. Volkanovski je demolirao ‘‘Korejskog Zombija‘‘ u međusobnom obračunu.

Stekao se dojam da borci koji ne prođu Hollowayja nemaju što tražiti u mečevima s Volkanovskim. To se možda promijeni večeras, jer Ilia Topuria danas će pokušati detronizirati Volkanovskog, a prethodno nije ukrstio rukavice s Hollowayjem.

Tijekom sinoćnjeg ‘‘Q&A-ja‘‘, Max Holloway osvrnuo se na nadolazeći meč između Volkanovskog i Topurije, odabrao je svog favorita, a usput je istaknuo kako je UFC ‘‘spasio Topuriju‘‘.

‘‘Postoji razlog zašto Iliju nisu dali meni. Htjeli su da Topuria dogura do meča za titulu.‘‘, ukratko je pojasnio Holloway kako su ‘‘matchmakeri‘‘ poštedjeli Topuriju, a zatim je odabrao svog favorita.

‘‘Volk je moj odabir. Volk čuje brbljanje o svom posljednjem meču, porazu nokautom i o njegovim godinama. On ima taj borbeni duh u sebi i to ćete saznati u subotu navečer. Mislim da će završiti Iliju prije pete runde.‘‘, prognoza je Maxa Hollowayja, a u nedjelju oko 6:30h ujutro saznat ćemo je li Max bio u pravu.

Linker
26. travanj 2024 11:50